Orta sınıf nakitte lüksü yakaladı

Orta sınıf nakitte lüksü yakaladı

Türkiye’de krediyle araç almak artık oldukça pahalı. Çünkü kredi maliyetleri oldukça yüksek. Bu yüzden bireysel araç satışlarının çok büyük bir bölümü artık nakit dönmeye başladı. Daha çok lüks sınıf araçlarda görülen nakit alımı yüzde 80 seviyesini aşmışken orta sınıfta da nakit alıma talep arttı. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Reyhanoğlu “Satışların yüzde 75’i nakde döndü. Kredi limitlerinde revize şart” dedi.

Türkiye’de son birkaç yıldır artan kredi maliyetleri sıfır araç alımını bir hayli zorluyor. Buna kur farkı da eklenince yeni bir araç almak hayal haline geliyor. Fakat buna rağmen pazarın dengesi ve iştahı oldukça yüksek. Tüketiciler yeni bir araç almayı artık kredi tarafıyla çok da yapmak istemiyor. Kredi kullanılan satışların büyük bir bölümünü ticari krediler oluşturuyor. Bireysel satışlarda da daha çok nakit dönüyor. Ağırlıklı olarak preimium sınıfta satışların yüzde 85’i nakit gerçekleşirken şimdi de orta sınıf modellerde de neredeyse bu seviyeye gelindi. Antalya’da gerçekleşen Peugeot 3008 lansmanında soruları cevaplayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu da satışların neredeyse yüzde 75’nin artık nakit olduğunu söyledi.

KREDİ LİMİTLERİ REVİZE EDİLMELİ: Kredi kullanım oranının oldukça düşük olduğunu aktaran Reyhanoğlu “Şöyle söyleyebilirim, kredi kullanım oranı tabii ki çok düşük. Mevcut, bir önceki 3008’de son aylarda özellikle gözlemimiz bayağı oldukça düşük seviyedeydi. Çoğunlukla müşterimiz nakit ilerliyor, onu biz de görüyoruz kredi çıkmadığı için. Kredi limiti gerçekten revize olmalı çünkü müşteri ihtiyacı var ve karşılamayan, karşılanamayan bir ihtiyaç var ama fiyatlama tarafıyla ilgili yeni 3008’in fiyatıyla ilgili bir ekstra çalışmamız yok” dedi.

EYLÜLDE FİYATLAR YÜZDE 4,5 ARTTI: Son dönemdeki kur farkından da bahseden Reyhanoğlu, eylül ayı fiyat listesinde değişikliğe gittiklerini aktardı. Reyhanoğlu “Eylül ayına ilişkin fiyat listemizi yayınladık. Yüzde 4,5 bandında bir ortalama zammımız var” diye konuştu.

1.8 MİLYONA 3008

Fransız üretici Peugeot 3008 modelinin üçüncü neslini pazara sundu. Yeni gövde yapısı ve elektrikli motor seçeneğine kavuşan modelin aynı zamanda mildhybrid seçeneği de devam ediyor. Allure ve GT olmak üzere iki farklı donanımla satışa sunulan modelin elektrikli tarafta başlangıç fiyatı 1.8 milyon lira hibrit tarafta ise 2.2 milyon lira oldu. Aracın ilk aşamada 136 beygir gücündeki 48V hibrit teknolojili benzinli motor ve 210 beygirlik güce sahip yüzde 100 elektrikli versiyon seçeneklerinden oluşan 2 ayrı güç ünitesi seçeneğiyle yollara çıkıyor. Yenilenen modelin ilk kez gelen elektrikli versiyonu 73 kWsa batarya kapasitesine sahip. 500 km de elektrikli menzili sunuyor. Hibrit seçenek ise 100 km’de 5,6 litrelik yakıt tüketim değeri sunuyor.

SATIŞLARIN YÜZDE 20’Sİ ELEKTRİKLİ OLACAK

3008 hakkında değerlendirmelerde bulunan Gülin Reyhanoğlu, “Yeni 3008 pek çok açıdan önemli bir ürün. Stellantis’in yeni platform yatırımı olan STLA’nın orta boyutlu yeni nesil platformu üzerinde yükselen ilk model, yeni 3008 oldu. Öyle ki yeni nesil, 2 ay gibi kısa bir sürede Avrupa pazarlarında 50 bin adedin üstünde sipariş alabilme başarısına ulaştı. Biz de Türkiye’de bu sene son 4 ayda toplam 6 bin adet yeni nesil 3008 satışı hedefliyoruz. Bu seneki satışın yaklaşık yüzde 20’sinin elektrikli versiyon olmasını bekliyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN