Müşteriden başını kaşımaya vakti yok! Kendi yaptığı yöntemle satıyor, paraya para demiyor! Faydası saymakla bitmiyor

Müşteriden başını kaşımaya vakti yok! Kendi yaptığı yöntemle satıyor, paraya para demiyor! Faydası saymakla bitmiyor

Teknoloji ile işim olmaz diyerek tamamen el yöntemi ile yapıyor, bu ürüne ilgi bitmek bilmiyor. Gelen müşteriden başını kaşımaya vakit bulamıyor kendi yaptığı yöntemle sattığı ürünler daha çok para ediyor. Faydasını duyan asla vazgeçemiyor üretici paraya para demiyor.

Çankırı'da tuz imalatı ve satışı yapan İlyas Ak, Çankırı'nın ünlü mağaralarından çıkarılan kaya tuzlarını tamamen eski yöntemle öğütüyor. Kendi yapmış olduğu taş değirmende kristal kaya tuzunu öğüten Ak, teknoloji ile işim olmaz diyerek işini geleneksel yöntemlerle sürdürüyor. Kaya tuzunun makinede öğütülmesi durumunda içerisinde bulunan minerallerin kaybolduğunu belirten Ak, bu sebeple eski usuller kullanarak tuzu müşterilerle buluşturduğunu söylüyor.

VATANDAŞIN İLGİSİ BİTMİYOR

Taş değirmende öğütülen tuzlara vatandaşın ilgisi de bitmek bilmiyor. Bu yöntem ile tuzun doğallığını koruması sağlanırken Ak, daha doğal bir ürün ortaya çıktığını söyledi. Tuzun hiçbir şekilde metal ile temas ettirilmediğini ifade eden İlyas Ak, Çankırı'nın meşhur kristal tuzlarına eski usulü taş değirmende hiçbir mineral kaybına uğramadan müşteriye ulaştırdığını aktardı.

İlyas Ak'tan Geleneksel Tuz Üretimi - Son Dakika

Tansiyon hastaları, kalp hastaları gibi hastalıklara da şifa olan doğal kaya tuzunun çoğunlukla taş değirmende üretilmiş halinin tercih edildiğini belirten Ak, “Taş değirmeni tercih etme sebebimiz, tuzun içerisinde hiçbir mineral kaybetmemesi ve doğal olması. Burada teknolojiye ayak uydurmadan eski usul taş değirmende öğüterek insanların hayatına eski bir güzellik katıyoruz. Tuzu yeni teknolojide çektiğimiz zaman metal makineler, minerallerin bazılarını kendine çekmek zorunda kalıyor. Tuzun içerisinde bulunan minerallerde kayıplar meydana geliyor. Makine ile çekimde metal parçacıklarda tuza karışıyor. Taş değirmende ise ayarlamalarını yapınca iki taş birbirine değmeden sağlıklı bir şekilde öğütülüyor." açıklamalarında bulundu.

Teknolojiye meydan okuyor: Meşhur Çankırı tuzunu taş değirmende öğütüyor

MÜŞTERİLERİNİN İLK TERCİHİ OLUYOR

Müşterilerin çoğunlukla doğal ürünleri tercih ettiğini dile getiren Ak, taş değirmende öğütülen ürünlerin daha çok sattığını belirtti. Vatandaşın doğal kaya tuzundan memnun olduğunu dile getiren Ak, ticaret hayatı bitene kadar taş değirmende öğütmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN