Davutoğlu’ndan Şehit Ayşenur için hukuki destek çağrısı

Davutoğlu’ndan Şehit Ayşenur için hukuki destek çağrısı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya üzerinden Ayşenur’un cenazesinin ülkeye getirilmesindeki gecikmeler ve sürecin açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, “Adaletin sağlanması ve Ayşenur’un ailesinin hukuki mücadelesine destek verilmesi devletimizin asli görevidir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Batı Şeria'da 6 Eylül'de öldürülen Amerikalı Türk aktivist Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin soruşturma sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve sorumluların bir an önce hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak hükümeti bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Davutoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İnsanlık vicdanının sesi olan Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin mübarek naaşını Cumartesi günü defnettik. Artık üç günlük taziye süreci de geçti. Şimdi iktidara tavsiyelerimizi yapma ve sorularımızı sorma zamanı” ifadeleri yer aldı. Şehit Eygi’nin cenazesinin neden bir haftayı aşkın süre Türkiye’ye getirilemediği ve neden doğrudan değil de Bakü üzerinden alındığı konularının açıklığa kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

"CENAZEYE SAHİP ÇIKILMASI GEREKEN BİR SORUMLULUKTUR"

Davutoğlu, “Naaşa hakkıyla sahip çıkamayan iktidara çağrımız, şimdi onun hakkına sahip çıkılması için gerekenlerin yapılmasıdır” diyerek, Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının koordinasyonu ile Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesinin ABD makamları nezdinde İsrail aleyhine açacakları tazminat davalarına hukuki ve mali destek sağlanmasını talep etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Eygi’nin ailesine hukuk mücadelesinde destek olmasının asli bir görev olduğunu vurguladı.

"HUKUK MÜCADELESİ DESTEKLENMELİ"

Davutoğlu, ABD’de açılacak tazminat davalarının yanı sıra, Türk adaletinin de cinayetle bağlantılı kişilere karşı harekete geçilmesi gerektiğini hatırlattı. “Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesinin ABD’de açacağı tazminat davasına hukuki ve mali destek sağlanması devletimizin asli görevidir. Türk adaletinin de bu cinayetle ilgili soruşturmayı en kısa sürede tamamlaması ve sorumlulara en ağır cezaları vermesi gerekmektedir” dedi. Ayrıca, dosyanın BM ve Uluslararası Adalet Divanı'na sunulması gerektiğini vurguladı.

"ADALETİN YERİNE GETİRİLMESİ ŞART"

Ayşenur’un ailesinin hukuk mücadelesinde yalnız bırakılmaması ve adaletin en hızlı şekilde sağlanması gerektiğini belirten Davutoğlu, “Uluslararası düzeyde gereken soruşturmaların yapılması çağrısında bulunuyoruz. Adaletin sağlanması, sadece Ayşenur’un ailesinin değil, tüm toplumun beklentisidir” şeklindeki ifadesiyle hükümete ve ilgili kurumlara düşen görevlerin önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN