Microsoft işten çıkarmalarla gündemde! 650 kişi işinden oldu

Microsoft işten çıkarmalarla gündemde! 650 kişi işinden oldu

Microsoft, ocak ayında 1900 kişiyi işten çıkarmıştı! Şimdi de 650 kişi, Microsoft'un oyun bölümünde işten çıkarıldı! İşte ayrıntılar...

Microsoft, geçtiğimiz yıl Activision Blizzard'ı bünyesine katma sürecinin ardından bir dizi işten çıkarma dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Bu işten çıkarmaların, özellikle Microsoft Gaming bölümündeki bazı çalışanları etkilediği iddia edilirken, Microsoft’un üst düzey yöneticisi Phil Spencer, bu sürecin doğrudan oyun geliştirme projelerine zarar vermeyeceğini belirtti.

Spencer, çalışanlara gönderdiği bir mesajda, işten çıkarmaların büyük ölçüde kurumsal ve destek ekiplerinde gerçekleştiğini vurguladı. Call of Duty Warzone Mobile ve Warcraft Rumble üzerinde çalışan iki mobil geliştirme ekibinden bazı çalışanların işten çıkarıldığı iddia edilse de, Phil Spencer bu sürecin hiçbir oyunun, cihazın veya deneyimin iptaliyle sonuçlanmayacağını söyledi.

MICROSOFT, OYUN DÜNYASINDA YENİDEN YAPILANMAYA GİDİYOR

Microsoft hit with another data breach, stored vital employee info on server with no password – Firstpost

Microsoft, bu işten çıkarmaların Activision Blizzard birleşmesinden bu yana ikinci kez gerçekleştiğini duyurdu. İlk olarak Ocak 2023'te, oyun bölümü bünyesinde çalışan 1.900 kişinin işine son verilmişti. Şirketin, bu işten çıkarmaların ardından Blizzard tarafından birkaç yıldır geliştirilmekte olan isimsiz bir hayatta kalma oyununu iptal ettiği bildirildi. Ayrıca Nisan 2023'te, Microsoft'un bir başka büyük oyun stüdyosu olan Bethesda Softworks bünyesindeki üç stüdyonun kapatıldığı açıklanmıştı.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması sonrası gelen işten çıkarmalar, oyun sektörü genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Şirketin yeniden yapılanma sürecinin oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak edilirken, bu durumun mobil oyun geliştirme ekipleri ve projelere yönelik belirsizlikler oluşturabileceği tartışılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN