Sultangazi'de trafik ihlali: Asker uğurlama konvoyuna 18 bin lira cezai işlem

Sultangazi'de trafik ihlali: Asker uğurlama konvoyuna 18 bin lira cezai işlem

Sultangazi'de asker uğurlama konvoyunda yolu kapatarak trafiği tehlikeye düşüren 8 kişiye toplamda 18 bin 318 lira ceza kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, sosyal medyada yayımlanan "Asker konvoyu yolu kapattı" paylaşımları üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, Osmangazi Caddesi'nde asker uğurlama konvoyu yaparken trafik akışını engelleyen araçların plaka bilgilerine ulaştı.

Polis, araç sürücüleri O.G, E.A. ve F.Ş. ile trafiği tehlikeye düşüren M.Ö, M.G, E.İ, M.İ. ve F.G'yi yakaladı.

SÜRÜCÜ BELGESİ DAİMİ OLARAK İPTAL EDİLDİ

Bu kişilere, "diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek", "saygısızca araç kullanmak", "trafik güvenliği ve düzeniyle ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak", "konvoy yapmak", "duraklama yapmak" ve "yayaların taşıt yollarında trafiği engelleyecek davranışlarda bulunmak" maddelerinden toplam 18 bin 318 lira para cezası kesildi.

Ayrıca araç sürücüsü F.Ş'nin aday sürücü olması ve 75 ceza puanını aşması nedeniyle sürücü belgesi daimi olarak iptal edildi.

Öte yandan O.G, F.Ş. ve E.A. hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" maddesinden adli işlem başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN