Türkiye yine sallandı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ilk açıklama: O bölgeyi özellikle uyarmışlardı

Türkiye yine sallandı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ilk açıklama: O bölgeyi özellikle uyarmışlardı

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken uzman isimlerden gelen açıklamalarda dikkat çekiyor. Tunceli Pülümür'de 4.1 şiddetindeki deprem bölgede büyük panik yaratırken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de meydana gelen depremler vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Sarsıntının bir gerilim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ercan, ileride büyük bir deprem yaratabileceğini dile getirdi. Tunceli Pülümür ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası uzman isimler pek çok farklı konuda uyarıda bulunurken vatandaşlar da dikkatle açıklamaları takip ediyor. İşte tüm detaylar…

PROF. DR. ERCAN UYARDI

Tunceli'de meydana gelen depremin Ardında ilk değerlendirmelerini yapan Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yapmış olduğu paylaşımda Kuzey Anadolu fay hattının Yedisu Kolu’na koşut Pülümür Kırığı’nın doğu uzantısı üzerinde deprem meydana geldiğini söyledi. Ercan, meydana gelen depremin küçük bir gerginlik boşalması olduğunu da ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Akhisar depremini değerlendirdi! - Akhisar Press Haber - Akhisar'ın Doğru Tarafsız Haber Sitesi

Bölgede orta büyüklükte bir deprem yaşanmadan önce bu tür sarsıntıların oluşabileceğinin altını çizen Ahmet Ercan, depremin yıkıcı bir etkide olmadığını da vurguladı.

DEPREMDEN ÖNCE UYARICI

EKOL TV'ye yapmış olduğu açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullan Prof. Dr. Ercan, "Sarsıntı diyor ki ben geriliyorum. İleride büyük bir deprem yapabilirim. Ama ne zaman bilemiyoruz" sözlerini dile getirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 'İki deprem bekliyorum' dedi, İstanbul'un güvenli ve riskli ilçelerini sıraladı

Depremin öncü bir deprem olmadığını ifade eden uzman isim, Malatya ve Elazığ depremi olduktan sonra enerjinin bir kısmının Kahramanmaraş'a doğru kaydığını söyledi. Bir kısmının ise Tunceli'ye doğru kaydığını ifade eden Ercan, o zaman deprem bilimciler olarak uyarıda bulunulduğunun altını çizdi. Yapmış olduğu açıklamalarda Tunceli ya da Kahramanmaraş'ta deprem olabileceğini belirttiklerini söyleyen Ercan, Kahramanmaraş'taki kısmın gerçekleştiğini aktardı. Konu hakkında açıklamalarına devam eden uzman istemiş şu sözleri aktardı:

“Bu şu anda Tunceli'de, gerginliğin birikmekte olduğunu gösteriyor. Tunceli ile Erzincan arasında kırılmayan bir bölüm var. Orayı kırmaya çalışıyor. Bu uyarıcı bir deprem. Öncü deprem değil, öncü olursa daha büyük bir depremin habercisi olur. Ama diyor ki ben burada geriliyorum, ileride büyük bir deprem yapabilirim. Ama ne zaman bilemiyoruz. Pülümür ile Erzincan arasında bir bölüm kırılmamıştı. Bu bölge kırılmaya çalışıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN