Dünyanın en güzel 50 şehri açıklandı! Ne Antalya, Ne İzmir... Türkiye'den o il de listede yerini aldı

Dünyanın en güzel 50 şehri açıklandı! Ne Antalya, Ne İzmir... Türkiye'den o il de listede yerini aldı

Flightnetwork tarafından yapılan araştırmanın sonucu kapsamında dünyanın en güzel 50 şehri açıklandı. Türkiye’den tek bir il listeye girmeyi başarırken, o il ne Antalya, Ne İzmir oldu. İşte Flightnetwork tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en güzel 50 şehri…

Flightnetwork.com’un gerçekleştirdiği kapsamlı araştırma sonucunda, dünyanın en güzel 50 şehri belli oldu. Gezi yazarları, seyahat acenteleri ve gezi bloglarına danışılarak hazırlanan listede Türkiye’den sadece bir şehir yer aldı. Dünyanın en güzel şehirleri arasında, Türkiye’nin İstanbul şehri 17. sırada bulunarak büyük bir başarıya imza attı.

DÜNYANIN EN GÜZEL İLK 5 ŞEHRİ

Flightnetwork.com’un hazırladığı listenin ilk beş sırasına giren şehirler, dünya genelinde en çok beğenilen ve ziyaret edilen şehirler arasında yer alıyor:

dunyanin-en-guzel-sehirleri-1.jpg

  1. Paris / Fransa
  2. New York / ABD
  3. Londra / İngiltere
  4. Venedik / İtalya
  5. Vancouver / Kanada

Bu şehirler, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dünya genelinde büyük bir üne sahip. Paris’in romantik atmosferinden New York’un kozmopolit yapısına, Londra’nın tarihi dokusundan Venedik’in eşsiz kanallarına kadar, bu şehirler her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

İSTANBUL’UN LİSTEDE YÜKSELEN YERİ

Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul, 17. sırada bulunarak Türkiye'nin uluslararası alandaki turistik cazibesini bir kez daha kanıtladı. İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleri, eşsiz mimarisi ve kozmopolit yapısıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Şehir, köklü geçmişi ve dinamik yapısı ile öne çıkıyor.

dunyanin-en-guzel-sehirleri.jpg

İLK 20’DE YER ALAN ŞEHİRLER

Listeye göre ilk 20’de yer alan diğer şehirler ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Barcelona / İspanya
  2. Cape Town / Güney Afrika
  3. San Francisco / ABD
  4. Sidney / Avustralya
  5. Roma / İtalya
  6. Singapur
  7. Lizbon / Portekiz
  8. Amsterdam / Hollanda
  9. Prag / Çekya
  10. Rio de Janeiro / Brezilya
  11. İstanbul / Türkiye
  12. Tokyo / Japonya
  13. Viyana / Avusturya
  14. Buenos Aires / Arjantin

Bu liste, şehirlerin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Her bir şehir, ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunarak turizm dünyasında önemli bir yer edinmiş durumda.

Türkiye’nin İstanbul ile bu prestijli listede yer alması, ülkemizin turizm potansiyelini ve uluslararası alandaki önemini vurguluyor. Bu başarı, İstanbul’un hem yerli hem de yabancı turistler için ne kadar cazip bir destinasyon olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN