İsveç'teki bu köye gidenlere 900 Euro ödenecek! AB vatandaşı olmayan da başvurabiliyor: İşte aranan şartlar

İsveç'teki bu köye gidenlere 900 Euro ödenecek! AB vatandaşı olmayan da başvurabiliyor: İşte aranan şartlar

İsveç’in kuzeydoğusunda yer alan bu köyde ciddi bir nüfus sorunu yaşıyor. Bu sorunu çözmek için harekete geçen yetkililer ise köye yerleşene 900 Euro ödenek ve çeşitli yardım imkanları sunuyor. Üstelik bu projeye AB vatandaşı olmayan da başvurabiliyor. İşte aranan şartlar…

İsveç'in kuzeydoğusundaki Glommerstrask Köyü, son yıllarda yaşadığı nüfus azalması nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya. Köyün geleceğini korumak ve mevcut ilkokulu açık tutmak amacıyla yerel bir kuruluş, yeni göçmen ailelere mali teşvik sunuyor. İşte bu teşvikler ve köydeki fırsatlar hakkında detaylar:

GLOMMERSTRASK KÖYÜ’NDE NÜFUS SORUNU ARTIYOR

1950 yılında Glommerstrask Köyü'nün nüfusu yaklaşık 1.000 kişi civarındayken, günümüzde bu rakam sadece 200 kişiye düşmüş durumda. Özellikle okul çağındaki çocukların sayısındaki azalma, köydeki ilkokulun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Şu anda köydeki ilkokula devam eden öğrenci sayısı 23. Öğrenci sayısının 25'in altına düşmesi durumunda, çocukların 40 kilometre uzaklıktaki Arvidsjaur'daki okula taşınması gerekecek.

isvecteki-koy-2.jpg

YEREL KURULUŞTAN TEŞVİK PAKETİ

Köydeki "Glommersbygdens Framtid" adlı yerel kuruluş, bu durumu düzeltmek için nüfuslandırma planına başvurdu. Teşvik paketinin bir parçası olarak, köye taşınan ilk beş aileye 10.000 İsveç Kronu (yaklaşık 900 Euro, 32.674 Türk Lirası) nakit yardımda bulunulacak. Bu destekten yararlanabilmek için ailelerin ilkokul çağında (6 ila 15 yaş arası) çocuklarının olması ve çocukların en az bir akademik yıl boyunca yerel okula devam etmesi gerekiyor.

YENİ AİLELERE DESTEK

Kuruluş, yeni ailelerin konut bulma konusunda yardımcı olacağını ve bölgedeki istihdam olanaklarının bir listesini sunacağını da belirtiyor. Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayanlar da bu teşvik programına başvurabilir, ancak ülkede oturum izni almaları şart koşuluyor.

isvecteki-koy-1.jpg

GLOMMERSTRASK KÖYÜ’NÜN AVANTAJLARI

Glommerstrask Köyü, bozulmamış doğasıyla çevrili bir yaşam sunuyor. Kamu hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabilen köy, Skelleftea teknoloji merkezine yaklaşık bir saat, Arvidsjaur'daki lisenin ise yarım saat uzaklığında bulunuyor. Ayrıca, Lulea'ya da iki saatte ulaşılabiliyor; bu sahil kentinde müzeler ve plajlar mevcut. Avrupa'nın diğer ülkelerine seyahat edilebilecek küçük havaalanları da bulunuyor.

Glommerstrask Köyü, mali teşviklerle yeni aileleri çekmek ve köydeki okul ile topluluk yapısını korumak için etkili bir adım atıyor. Bu teşvikler, köye taşınmayı düşünen aileler için cazip bir fırsat sunuyor. Yerel yetkililer, çocukların güvenli ve güzel bir topluluk içinde büyümesini sağlamayı hedefliyor. Bir aile, programa başvurarak köye yerleşmeye başlamışken, başka bir aile de ilkokula gidecek çocuklarıyla köye taşınmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN