Salman'dan İsrail'e çağrı: Bağımsız Filistin devleti şart

Salman'dan İsrail'e çağrı: Bağımsız Filistin devleti şart

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, "Bağımsız Filistin devleti olmaksızın İsrail'le ilişki kurulmayacak" dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistin meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, ülkesinin bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını vurguladı. Prens, bu bağlamda başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin önemine dikkat çekti. Bu açıklama, Suudi Arabistan'ın Filistin'in bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği gösteriyor.

Bin Selman, Suudi Arabistan Şura Meclisinin açılış oturumunda konuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "Suudi Arabistan, ülkesinin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için gayretle çalışmaya devam edecek. Bağımsız Filistin devleti kurulmadan İsrail ile diplomatik ilişki kurulmayacak." dedi.

ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI ÇAĞRISI

Bin Selman, İsrail'in Filistin halkına karşı uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuku hiçe sayarak işlediği suçları Suudi Arabistan'ın en güçlü şekilde kınadığını ve reddettiğini vurguladı.

Dünya ülkelerine Filistin devletini tanıma çağrısı yapan Bin Selman, bunun "uluslararası meşruiyetin hayata geçirilmesi" olduğunu ifade etti.

Bin Selman, Filistin devletini tanıyan ülkelere de teşekkür etti.

Yemen, Sudan ve Libya'daki krizlere dair Bin Selman, Suudi Arabistan'ın bu ülkelerdeki krizlere siyasi çözümler bulmak için bölgesel ve uluslararası güvenlik ile barışı artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN