Mercedes'ten kamyon şoförlerine müjde! Bu TIR'ın bakım derdi yok, yakıt derdi çok az fiyatı da daha ucuz

Mercedes'ten kamyon şoförlerine müjde! Bu TIR'ın bakım derdi yok, yakıt derdi çok az fiyatı da daha ucuz

Mercedes'ten, kamyon şoförlerine müjdeli haber! Bu TIR'ın ne bakım derdi var ne de yakıt derdi! Adeta kokluyor diyebileceğimiz bu TIR'ın fiyatı da oldukça uygun...

TUNACAN ATALAY

Alman otomotiv devi Mercedes, elektrikli tır pazarına damga vuracak yeni modeli eActros 600'ü resmen satışa çıkarıyor. Bu yüksek performanslı araç, 600 kWh kapasiteli LFP bataryası sayesinde tek şarjla 520 kilometrelik bir menzile ulaşarak sektörde bir devrim niteliğinde. 15.000 kilometrelik kapsamlı test sürüşlerinin ardından, eActros 600 hem dayanıklılığı hem de verimliliğiyle öne çıkıyor.

eActros 600’ün şarj özellikleri de dikkat çekici: MCS soketle 1 MW şarj desteği sunan araç, sadece 30 dakikada bataryasını %20’den %80’e şarj edebiliyor. Ayrıca CCS soketle de 400 kW’lık şarj imkanı sunuluyor. 600 kW motor gücüyle donatılan bu elektrikli tır, 22 ton yük taşıma kapasitesi ile yüksek taşıma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mercedes’in Wörth fabrikasında dizel tırlarla aynı üretim hattında üretilecek eActros 600, elektrikli olmanın getirdiği düşük bakım maliyetleri ve daha makul fiyatlandırma avantajlarıyla içten yanmalı rakiplerine karşı önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. Türkiye pazarına girmesiyle birlikte, yüksek yakıt fiyatlarından şikayet eden kamyon şoförleri için cazip bir seçenek haline gelmesi bekleniyor.

Bu elektrikli tır, sadece sürdürülebilirlik için değil, aynı zamanda maliyet avantajlarıyla da dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN