Türkiye’nin yeşil altın deposu olarak biliniyor! Cayır cayır yakan sıcakta toplanıyor! 50 yıldır en iyi hasadı yaşandı

Türkiye’nin yeşil altın deposu olarak biliniyor! Cayır cayır yakan sıcakta toplanıyor! 50 yıldır en iyi hasadı yaşandı

Sabahın erken saatlerinde yola düşen işçiler 40 derecelik sıcakta tüm ürünleri dalından tek tek topluyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin simgesi yeşil altınlar da hasat dönemi başladı. Son yılların en yüksek rekoltesi bekleniyor ilk mahsul için start veriliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gözde şehri Gaziantep ile özdeşleşen Antep fıstıklarında hasat dönemi başladı.Yeşil altın olarak bilinen ürünler dalından tek tek toplanıyor hem Antep'in hem de Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyor. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tarlaya inen işçiler 40 derecelik sıcaklara da meydan okuyor.

TÜRKİYE'NİN YEŞİL ALTIN DEPOSU

Türkiye'de fıstık üretimi denildiğinde aklı ilk olarak Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri gelmektedir. Havaların ısınması ile birlikte çiftçiler hasat için yola koyulurken Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa başlı olmak üzere Türkiye genelinde 50'den fazla şehirde Antep fıstığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu yıl rekoltenin yüksek olması bekleniyor. Türkiye'nin yeşil altın deposu olarak bilinen bölge baklavalık Antep fıstığı ihtiyacının da neredeyse tamamını karşılıyor.

HASAT SEZONU YOĞUN BAŞLADI

Gaziantep'in Karkamış ve Oğuzeli ilçeleri baklavalık fıstık olarak bilinen “boz fıstık” için düğmeye bastı. Baklava yapımında kullanılan bu fıstık türü için sabah saatlerinde gruplar halinde bahçelere giden işçiler 40 dereceye aşan sıcaklıklara meydan okuyarak tüm ürünleri topluyor. Özenle toplanan ürünler çuvallara doldurulduktan sonra işletme tesislerine doğru yola çıkıyor.

Şanlıurfa ülke fıstığının yarısını karşılıyor - TARIM - Urfa Değişim Gazetesi

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Oğuzeli ilçesinin Dokuzyol Mahallesi'nde yapılan hasada katılarak bu yıl hasat sürecinde görülecek fıstık oranlarını değerlendirdi. Hasadın bereketli olduğunu dile getiren Karayılan, "Gaziantep’in ‘yeşil altını’ olan Antep fıstığı, bu yıl çok bereketli bir hasat dönemi yaşıyor. Rekolte açısından da geçmiş yıllara göre çok daha verimli bir yıl geçiriyoruz" dedi.

50 YILDIR İLK KEZ BU KADAR FAZLA

Çiftçi Mehmet İşbilir, bu yıl görülen rekoltenin son derece iyi olduğunu belirterek 50 yaşında olmasına rağmen ilk defa bu kadar verimli ürün sağladıklarını vurguladı. İşbilir, Antep fıstığında oldukça bereketli bir hasat dönemi yaşandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN