Laz böreğine rakip Yunanistan’dan geldi! Antik Yunan’ın meşhur lezzeti Bougatsa tarifi…

Laz böreğine rakip Yunanistan’dan geldi! Antik Yunan’ın meşhur lezzeti Bougatsa tarifi…

Türkiye'de yapılan Laz böreğine çok benzeyen Yunan tatlısı Bougatsa, çıtır çıtır hamuru zengin iç dolgusuyla unutulmaz bir tat sunuyor. Hem tatlı hem tuzlu seçenekleri bulunuyor isteyen börek isteyen tatlı olarak tüketiyor. İşte Antik Yunan'ın meşhur lezzeti Bougatsa tarifi…

Türk yemek kültürüne benzerliği ile bilinen Yunan mutfağı zeytinyağlıları, mezeleri, deniz ürünlerinin yanı sıra tatlı ve börekleri ile de zengin bir gastronomik alternatif sunuyor. Antik Yunan'dan günümüze kadar ulaşmış efsanevi lezzetlerden biri olarak görülen Bougatsa, dışı çıtır çıtır içi Yumuşacık bir börek olarak sofralarda yerini alıyor. İşte Antik Yunan'ın meşhur lezzeti Bougatsa tarifi…

BOUGATSA TARİFİ

Malzemeler

500 gram yufka

200 gram irmik

800 ml süt

100 gram tereyağı

150 gram şeker

1 çay kaşığı vanilya

Pudra şekeri ve tarçın (servis için)

Bougatsa

Yapılışı:

  • Tereyağını eritin ve yufkaların arasına sürmek için kenara ayırın.
  • Bir tencerede süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra irmiği ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • İrmikli harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkaları tezgaha serip, aralarına tereyağı sürerek kat kat dizin. Hazırladığınız irmikli karışımı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları bohça şeklinde kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen Bougatsa'yı fırından çıkarın, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip dilimleyerek servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN