B sınıfı ehliyeti olan herkese zorunlu oldu! Yapmayanın ehliyeti elden gidecek, 12 bin 978 TL cezası var

B sınıfı ehliyeti olan herkese zorunlu oldu! Yapmayanın ehliyeti elden gidecek, 12 bin 978 TL cezası var

İçişleri bakanlığı duyurdu! B sınıfı ehliyeti olan herkese zorunlu oldu! Yapmayanın ehliyeti geçersiz olacak! Son tarih duyuruldu, 12 bin 978 TL cezası var...

Ehliyet sahiplerini ilgilendiren karar için bir hatırlatma yapıldı. İçişleri Bakanlığı duyurdu, bu adıma dikkat etmeyen kişilerin ehliyeti geçersiz olacak.

İçişleri Bakanlığı, eski tip B sınıfı ehliyet sahiplerine önemli bir hatırlatmada bulundu. Bakanlık, eski tip ehliyetlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bu tarihten sonra, eski tip ehliyetler geçerliliğini yitirecek ve ehliyetini yenilemeyen sürücüler ağır bir cezayla karşı karşıya kalacak.

YENİLEMEYENLERE 12.978 TL CEZA

resim-2024-09-16-142615550.png

Bakanlık açıklamasına göre, eski tip ehliyetlerini belirtilen süre içinde yenilemeyenler, 1 Ocak 2025 itibarıyla 12.978 TL para cezasına çarptırılacak.

3 MİLYON KİŞİ HALA YENİLEMEDİ

Bakanlık, şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişinin eski tip ehliyetini henüz yenilemediğini açıkladı. Ehliyet yenileme sürecinin son derece basit olduğuna dikkat çekilerek, gerekli belgelerle işlemin kısa sürede tamamlanabileceği ifade edildi.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirmek isteyen sürücülerin aşağıdaki belgeleri hazırlamaları gerekiyor:

  • Kimlik belgesi

  • Sürücü sağlık raporu

  • Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

  • 1 adet biyometrik fotoğraf

  • Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

  • Adli sicil belgesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN