Türkiye’nin her yerinde yetişiyor, sirkesi, marmelatı, macunu yapılıyor! Hasadı başladı kilosu 200 TL’den satılıyor

Türkiye’nin her yerinde yetişiyor, sirkesi, marmelatı, macunu yapılıyor! Hasadı başladı kilosu 200 TL’den satılıyor

Türkiye'nin dört bir yanında yetişen şifa deposu meyvenin hasadı başladı. Şifası dilden dile dolanıyor yetiştiren hem şifalanıyor hem de cebini dolduruyor. Hatay'da hasadı başlayan ürünlerin kilosu 200 TL'den alıcı buluyor. İşte tüm detaylar…

Hatay'ın verimli topraklarında yetişen ürünler Türkiye'nin dört bir yanında satışa çıkarılıyor. Bin bir türlü şifası bulunan alıç meyvesi sonbaharın gelmesi ile birlikte daldan toplanmaya başladı. Antioksidan zengine alıcın kilogram fiyatı ise 200 TL'den satılıyor. Farklı yörelerde sirke, marmelat, macun, reçel olarak yapılan alıçlar farklı şifaları da beraberinde getiriyor.

HATAY'DA HASADI BAŞLADI

Hatay'ın Belen ilçesinde yetiştirilen alıçlar sonbaharın gelmesi ile birlikte dalından toplanmaya başladı. İlçede sezonun ilk alıç hasadı yapılırken çiftçi Abdülkerim Kahlar’ın Benlidere Mahallesi'ndeki tarlasında gerçekleşti.

Depremzede üreticinin hasadından memnun olduğu alıç ihraç ediliyor - Ekovitrin Haber

Tarım işçileri tarafından dalından toplanan ürünler sandıklara yerleştirildikten sonra kamyonetlere yükleniyor. Kilogram fiyatı 200 TL'den alıcı bulan alıçlar ilçe haline götürülerek satışa çıkarılıyor.

BÖLGENİN ÖNEMLİ TARIM ÜRÜNÜ

Hatay'da gerçekleştirilen hasada katılan Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül ile İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, çiftçilerin bereketli bir sezon geçirmesini diledi. Belediye Başkanı Gül Alıç üretiminin bölge tarımı için önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Çiftçi Kahlar meyvelerin tat ve aromasının da son derece iyi olduğunu belirterek durumdan memnun olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN