Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak

Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek Arap Devletleri Ligi 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak. Fidan, Türkiye-Arap Ligi ilişkileri ile Gazze savaşı konularına değinecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek Arap Devletleri Ligi 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak.

Konsey toplantıları mart ve eylül aylarında olmak üzere düzenli olarak yılda iki kez Kahire’de yapılıyor.

Fidan'ın açılış oturumunda konuşma yapması ve Türkiye-Arap Ligi ilişkileri ile Gazze savaşı konularına değinmesi bekleniyor.

Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantılarında 2018 yılından itibaren Türkiye'nin Arap ülkelerinin içişlerine karıştığı iddiasıyla bazı aleyhte kararlar alınmıştı. Ancak Türkiye'nin birtakım girişimleri ve Mısır başta olmak üzere yürüttüğü normalleşme süreçleri bu konuda ilerleme sağladı.

Son olarak geçen mayıs ayında düzenlenen 33. Arap Ligi Zirvesi'nde "Türkiye'nin Arap Devletlerinin İçişlerine Müdahalesi Hakkında Arap Bakanlar Komitesi" kararı gündeme getirilmedi ve zirve bildirisinde Türkiye ile ilgili olumsuz bir hususa yer verilmedi.

Bakan Fidan, Arap Ligi ile gelişen temas ve ilişkiler kapsamında 13-14 Ekim 2023'te Kahire'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit'le görüşmüştü. Bakan Fidan ve Aboul Gheit, daha sonra Dışişleri Bakanı'nın 4-5 Ağustos'taki Kahire ziyareti sırasında bir kez daha bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN