Almanya'dan sınır kontrolleri açıklaması: Türkiye'ye özel uygulama yok, normal vize prosedürleri geçerli

Almanya'dan sınır kontrolleri açıklaması: Türkiye'ye özel uygulama yok, normal vize prosedürleri geçerli

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya'da başlayan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişleri sağlamak amacıyla uygulandığını duyurdu. Türkiye'ye yönelik özel bir uygulama olmadığı belirtildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya'da bugün itibarıyla başlatılan geçici sınır kontrolleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu kontrollerin güvenlik ve göç politikası nedenleriyle yürütüldüğü, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi. Türkiye'ye yönelik özel bir uygulamanın bulunmadığı ve normal vize prosedürlerinin geçerli olduğu ifade edildi.

Almanya’nın açıklamasına göre, geçici sınır kontrolleri güvenlik ve göç politikaları doğrultusunda yürütülüyor. Bu kontroller, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin sınırdan geçişlerini engellemeyi hedefliyor.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÖZEL BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Türkiye vatandaşları için herhangi bir ek uygulamanın bulunmadığı ve normal vize prosedürlerinin geçerli olmaya devam ettiği belirtildi. Almanya'nın açıklaması, Türkiye ile Almanya arasındaki vize işlemlerinin mevcut düzenlemelere göre devam edeceğini vurguladı.

Alınan tedbirin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Şengen ortaklarına önceden duyurulduğu aktarılan açıklamada, Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasının bu kararın temel hedefi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin hala mümkün olduğuna ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterileceğine işaret edilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Almanya, kara sınırlarındaki kontrolleri artırıyor. Uygulama doğu sınırının ardından batı sınırını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Geçen yılın Ekim ayından bu yana Almanya'nın Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında kontroller bulunuyordu. Avusturya sınırında ise 2015 yılından bu yana göçmen akınına karşı kontroller vardı. Almanya, bu uygulamayı biraz daha genişletti ve batı sınırında da benzer protokolleri devreye soktu. Bu kapsamda sınır kontrolleri Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı kapsamaya başladı.

Uygulama 15 Mart 2025'e kadar sürecek.

Tüm bunların nedeniyse yasadışı göçle mücadele olarak gösteriliyor. Berlin yönetimi, bir başka AB ülkesinden geçerek Almanya'ya giriş yapmış sığınmacı adaylarına yönelik yardımları keseceğini de duyurdu. Almanya diğer AB ülkelerinden gelmiş sığınmacı adaylarını o ülkelere geri göndermek istiyor.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kararla ilgili açıklama yaptı ve Almanya'nın Schengen vizesi olsa bile Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN