Biden, Trump’a yönelik suikast girişimini eleştirdi: Gizli Servis'in daha fazla yardıma ihtiyacı var

Biden, Trump’a yönelik suikast girişimini eleştirdi: Gizli Servis'in daha fazla yardıma ihtiyacı var

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump’a yönelik olduğu iddia edilen suikast girişimi hakkında eleştirilerde bulunarak, Gizli Servis’in desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’a yönelik olduğu öne sürülen suikast girişimini eleştirirken, Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi’nin yeterince desteklenmediğine dikkat çekti. Biden, Gizli Servis’in bu tür tehditlerle başa çıkabilmesi için daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Biden, Beyaz Saray'dan Delaware eyaletine gitmek üzere ayrılırken, basın mensuplarına Trump'a yönelik ikinci "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayla ilgili konuştu.

Biden, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), olayı "Trump'a yönelik bir suikast girişimi olarak gözüküyor" diye tanımlamasına ilişkin, "Gizli Servisin daha fazla yardıma ihtiyacı var." yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Trump'ın, Florida'da bulunduğu yerin civarında silah sesleri duyulmuş ardından da kendisinin güvende olduğu bildirilmişti.

Seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." bilgisini paylaşmıştı.

Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, X hesabından, yerel kolluk kuvvetlerince olaydan sonra sahadaki çalılıklarda AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığı açıklamıştı.

AP'ye konuşan kaynaklar, Gizli Servis ajanının, korumakla görevli olduğu Trump golf oynarken şüpheliye silahla ateş açtığını belirtmişti.

Trump, destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" vurgulayarak, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadesini kullanmıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Florida'daki golf kulübünde Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen olayı" soruşturduğunu açıklamıştı.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN