Çocuklar için tehlike daha büyük! Tüm dünyada yeni salgın korkusu devam ediyor: Uzmanından açıklama geldi

Çocuklar için tehlike daha büyük! Tüm dünyada yeni salgın korkusu devam ediyor: Uzmanından açıklama geldi

Maymun çiçeği salgını, çocukları daha fazla etkiliyor ve Kongo'da 450'den fazla ölümle sonuçlandı. Dr. Ngadjole, erken tedavi ve sağlık hizmetlerinin kritik önemine dikkat çekti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından uluslararası acil durum ilan edilen maymun çiçeği salgını, özellikle çocukları hedef alıyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yaşanan salgında, 450'den fazla kişi hayatını kaybetti. Sağlık uzmanları, erken müdahalenin ve ücretsiz sağlık hizmetlerinin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

yeni-proje-27.jpg

ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ KRİTİK DÜZEYDE

Dünya genelinde alarm veren maymun çiçeği salgını, en çok çocukları etkiliyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde salgının yayılması sonucunda 450'den fazla kişi yaşamını yitirirken, çocuklar arasında daha yüksek ölüm oranları gözlemleniyor.

yeni-proje-28.jpg

Dr. Ngadjole, hastalığın hızlı ve etkili tedavi gerektirdiğini belirterek, ücretsiz sağlık hizmetlerinin hastaların tedaviye zamanında ulaşmalarını sağladığını ifade etti. Erken müdahalelerin hayat kurtardığını vurgulayan uzmanlar, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN