Emekliye ve eşine ücretsiz hizmet! 81 ilde geçerli olacak yol masrafları da dahil edilecek: Hem sağlık hizmeti hem tatil fırsatı

Emekliye ve eşine ücretsiz hizmet! 81 ilde geçerli olacak yol masrafları da dahil edilecek: Hem sağlık hizmeti hem tatil fırsatı

Ekonomik koşullar emeklileri zorlarken, emekliye ve eşine ücretsiz hizmet geldi. O şartları taşıyan emekliler bu uygulama kapsamında hem sağlık hizmeti hem tatil fırsatı yakalamış olacak. İşte, 81 ilde geçerli olacak uygulamanın detayları…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik önemli bir kaplıca hizmeti düzenlemesi başlattı. Türkiye genelinde geçerli olacak bu uygulama ile emekliler ve refakatçileri kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bu adım, yaşlılıkla birlikte artan sağlık sorunlarına karşı önemli bir destek sunmayı hedefliyor.

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

Yüksek enflasyon ve artan sağlık harcamaları karşısında emeklilerin alım gücünün düştüğü bir dönemde, SGK'dan umut verici bir gelişme geldi. Emekliler, SGK'nın sunduğu bu yeni düzenleme sayesinde kaplıca hizmetlerine ücretsiz erişim sağlayacak. Kaplıca tedavisi, özellikle yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları için alternatif bir fizik tedavi yöntemi olarak öne çıkıyor ve emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

emekliye-ucretsiz-kaplica-hizmeti-1.jpg

ÜCRETSİZ KAPLICA HİZMETİNE BAŞVURU ŞARTLARI

Geçtiğimiz yıl deneme sürecine alınan ve yoğun talep nedeniyle bu yıl kalıcı hale getirilen uygulama, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı tüm emekliler için geçerli olacak. Kaplıca girişleri ve hizmetler tamamen ücretsiz hale getirildi. Özellikle kırık-çıkık gibi vakaların ardından ağrıları dindirmek için önerilen kaplıca tedavisi, fizik tedaviye güçlü bir alternatif sunuyor.

Kaplıca hizmetinden yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. Emeklilerin, yetkili sağlık kuruluşlarından bir rapor alması gerekecek. Bu rapor, fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji alanındaki uzman isimler tarafından düzenlenmelidir. Raporda 6 aylık bir kullanım süresi verilecek.

emekliye-ucretsiz-kaplica-hizmeti-2.jpg

YOL ÜCRETLERİ DE KARŞILANACAK

Kaplıca hizmetinin ücretsiz olmasının yanı sıra, SGK'nın kaplıca tesislerine uzak bölgelerde yaşayan vatandaşların yol ücretlerini de karşılayacağı belirtildi. Bu uygulama, kaplıca hizmetlerinden faydalanmak isteyen emekliler için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Yeni düzenleme ile SGK, emeklilere sağlık alanında önemli bir destek sunarak yaşam kalitelerini artırmayı ve sağlık sorunlarını hafifletmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN