İstanbul'a yeni metro hattı 3 ay sonra hizmete başlıyor: Hayırlı olsun! İşte geçeceği istasyonlar

İstanbul'a yeni metro hattı 3 ay sonra hizmete başlıyor: Hayırlı olsun! İşte geçeceği istasyonlar

İstanbullulara yeni metro müjdesi geldi! 3 ay sonra hizmete başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu. Son aşamalarına gelinen metro durakları belli oldu. İşte geçeceği istasyonlar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının yakında hizmete gireceğini duyurdu. İmamoğlu, Anadolu yakasının ulaşım sorunlarını çözmeye yönelik bu önemli projenin tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi.

ANADOLU YAKASI’NDA BÜYÜK BAĞLANTI

Toplamda 1 milyon 600 bin kişilik nüfusa sahip olan Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattı, Anadolu Yakası'nda kuzey-güney yönünde çalışan ikinci metro hattı olacak. Hattın %85'i tamamlandı ve 2025 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Göztepe Ümraniye Metro Hattı 2022'de Açılacak?

ENTEGRE ULAŞIM

Yeni metro hattı, şehrin farklı bölgelerine entegre olacak şekilde tasarlandı. Çarşı İstasyonu, Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'na bağlanacak, Yeni Sahra İstasyonu Kadıköy-Sabiha Gökçen Metrosu'na entegre olacak ve Tütüncü Mehmet Efendi İstasyonu ise Marmaray ile bağlantı kuracak. Bu sayede, 11 duraktan oluşan metro hattı, üç ilçenin en önemli noktalarına erişim sağlayacak.

ÖNEMLİ NOKTALAR VE DEPREME DAYANIKLILIK

Hat, Finans Merkezi ve Fenerbahçe Ülker Spor Salonu gibi önemli noktalardan geçerek bu bölgelere ulaşımı da kolaylaştıracak. Ayrıca, hattın 9 şiddetindeki depreme dayanıklı bir yapıda inşa edilmesi, güvenliği ön planda tuttuğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN