Ankara’da öğrenci olmanın avantajı bitmiyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat: Yol desteği başvurusunda son günler

Ankara’da öğrenci olmanın avantajı bitmiyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat: Yol desteği başvurusunda son günler

Eğitimde fırsat eşitliğine önem veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), aynı zamanda öğrencilere ekonomik destek sağlamayı da ihmal etmiyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ulaşım desteği sunan ABB’nin bu uygulamasıyla ilgili detaylar da belli oldu…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında da Öğrenci Servis Desteği Programı'nı sürdürüyor. Bu program, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. ABB'nin sosyal yardımlarını kapsamlı bir şekilde sunan bu program, ilkokul öğrencilerine servis ücreti, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği verecek.

ABB’DEN ÖĞRENCİLERE SERVİS VE ABONMAN DESTEĞİ

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan bu proje, sosyal destek alan ailelerin çocuklarının ulaşım giderlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. 2023-2024 eğitim yılı boyunca ayda ortalama 7 bin öğrencinin yararlandığı program, bu yıl da aynı destekleri sunmayı sürdürecek.

abb-servis-ve-abonman-destegi-1.jpg

  • İlkokul Öğrencilerine Servis Ücreti: Program kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik servis ücreti desteği sağlanacak.
  • Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Abonman Desteği: Ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman kartları verilecek.

BAŞVURU SÜRECİ VE SON BAŞVURU TARİHİ

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, programın bu yıl dördüncü kez uygulanacağını belirtti. Yanmaz, sosyal yardım alan ailelere SMS ile başvuru sürecinin başladığı bilgisinin verildiğini ifade etti. Servis desteği ile ilgili başvuruların başladığını ve tüm velilerin başvurularını beklediklerini söyledi.

Başvurular için gerekli belgeler şunlardır:

  • Servis sözleşmesi
  • Öğrenci kimlik fotokopisi
  • Veli kimlik fotokopisi
  • Öğrenci belgesi

abb-servis-ve-abonman-destegi-2.jpg

Başvurular, 20 Eylül 2024 tarihine kadar https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler adresinde yer alan Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri'nden yapılabilir.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, servis desteği sayesinde özellikle Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerindeki servis sayılarında artış yaşandığını belirtti. Aktürk, bu desteğin ekonomik sıkıntı yaşayan servisçi esnafına önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Servis desteği, sadece ailelere değil, aynı zamanda servisçi esnafına da iş imkanı yaratıyor ve ekonomik destek sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN