Kalan haşlanmış tavukları böyle değerlendirin, tadı dönerle yarışıyor! Yiyen hayran kalıyor

Kalan haşlanmış tavukları böyle değerlendirin, tadı dönerle yarışıyor! Yiyen hayran kalıyor

Mutfakta pratik, bir o kadar da lezzetli tarif arayanlar için haşlanmış tavuk kavurması, sofralarınızı şenlendirecek bir alternatif sunuyor. Hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de protein açısından zengin içeriğiyle sağlıklı bir seçenek. İşte her aşamasıyla bu enfes yemeğin tarifi…

Gastronomi dünyasında basit tarifler her zaman kurtarıcıdır. Haşlanmış tavuk kavurması ise, işte tam da bu kategoriye giren, mutfağınızda harikalar yaratabileceğiniz nefis bir lezzettir. Hem besleyici hem de düşük kalorili olan bu yemek, özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için vazgeçilmezdir. İşte, günlük mutfak rutininize kolayca dahil edebileceğiniz pratik bir tarif...

MALZEMELER

5 adet tavuk but

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1/2 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

Karabiber

Tuz

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Haşlanmış tavuk kavurması yapımı içi; öncelikle 5 adet tavuk budunu derin bir tencere içine koyun. Tavukların üzerini 2 parmak geçecek kadar su dökün. Biraz tuz ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde tavuk etleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşladığınız tavuk etlerini tencere içinden alıp, geniş bir tabak üzerine koyun. Biraz soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra eliniz ile çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırın.
  • Diğer tarafta orta boy bir tava içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Yağın üzerine 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik ve biraz karabiber koyun. Baharatları ve sarımsağı yağ ile beraber 2-3 kere karıştırın. Ardından tavaya tavuk etlerini ekleyin. Üzerlerine damak tadınıza göre tuz koyun ve tavuk etlerini baharatlı karışım ile hafifçe kızarana kadar kavurun.
  • Hazırladığınız haşlanmış tavuk kavurmasını ister ekmek arasında ya da isterseniz pilav üstü olarak servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN