Evde sütünüz olmasa bile bu tatlıyı yapabilirsiniz! Şefler böyle yapıyor: İşte sütsüz un helvası tarifi

Evde sütünüz olmasa bile bu tatlıyı yapabilirsiniz! Şefler böyle yapıyor: İşte sütsüz un helvası tarifi

Evde süt olmasa bile bu tatlıyı pratik bir şekilde yapabilirsiniz! İşte şeflerin sütsüz un helvası tarifi...

Sadece birkaç malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz nefis ve pratik bir tatlı tarifiyle misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Bu tarif, özellikle süt kullanmadan hazırlamak isteyenler için hem sağlıklı hem de kısa sürede yapılabilen bir alternatif. İster atıştırmalık olarak ister tatlı niyetine tercih edebileceğiniz bu helva, lezzetiyle de göz dolduracak.

SÜTSÜZ UN HELVASI NASIL YAPILIR?

resim-2024-09-14-171738176.png

Malzemeler
Helva Karışımı İçin:

* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
* İsteğe bağlı: 1 avuç ceviz veya fındık (çekilmiş)

Şerbeti İçin:

* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su

Nasıl hazırlanır?

  • İlk olarak, küçük bir tencereye veya cezveye su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha ocakta tutup altını kapatın.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Yağ hafif kızmaya başladığında unu ekleyin. Ocağı kısık ateşe alarak, unun rengi hafif kahverengiye dönene kadar yaklaşık 20 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun.
  • Kavrulmuş unun kokusu çıkmaya başladığında, daha önce hazırlayıp kenara aldığınız şerbeti azar azar ekleyin. Şerbeti yavaşça karıştırarak eklemeye özen gösterin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika şerbetle beraber pişirin.
  • Daha sonra tencerenin kapağını açın ve tahta bir kaşık yardımıyla helvayı güzelce ezerek karıştırın. Ocağın altını kapatın.
  • Eğer ceviz veya fındık kullanıyorsanız, bu aşamada ekleyebilirsiniz. Helvayı ceviz veya fındıkla karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlendikten sonra helvanıza istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN