Bu kişiler daha yüksek elektrik ve doğalgaz faturası ödeyecek! Bakan Bayraktar resmen açıkladı

Bu kişiler daha yüksek elektrik ve doğalgaz faturası ödeyecek! Bakan Bayraktar resmen açıkladı

Elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60'ının devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu uygulamanın gelir sınıflarına göre yeniden düzenleneceğini açıkladı. İşte detaylar...

2024 Temmuz ayında elektrik ve doğalgaz bedellerine yüzde 38 oranında zam kararı alınırken, doğalgaz zammının konutlarda yüzde 24,4 olarak uygulanması kararlaştırılmıştı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINA DOLAYLI ZAM

Eylül ayına girilmesiyle birlikte yaz aylarının sona ermesi, milyonlarca doğalgaz kullanıcısında yeni zamların geleceğine yönelik beklentiye neden oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarında dolaylı bir artışa neden olacak düzenlemenin üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de her 1000 TL'lik doğalgaz ve elektrik faturasının 600 TL'sinin devlet tarafından karşılandığını belirten Bakan Bayraktar, bu durumu daha sağlıklı bir hale getirmek amacıyla enerji kullanımının ekonomik sınıflara göre ayrıştırılacağını açıkladı.

ÇOK KAZANAN YÜKSEK FATURA ÖDEYECEK

Gelir grubu yüksek olan vatandaşlara verilen devlet desteğinin kısılacağını aktaran Bakan Bayraktar, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz. Bütçe imkanları nispetinde bu destekler devam edecek. Enerji fiyatlarında oluşabilecek değişikliklerin enflasyona etkisini göz ardı etmeden Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızla eşgüdümle süreci yürüyoruz."

EMEKLİLER VE DAR GELİRLİLER MUAF TUTULACAK

Faturalara yönelik yeni uygulamanın hane gelir seviyesi dikkate alınarak belirleneceğini belirten Bakan Bayraktar, emekli ve dar gelirli vatandaşların mevcut düzenlemeden yararlanmaya devam edeceğini açıkladı.

Devlet tarafından enerjiye verilen desteğin bütçe harcamalarına büyük bir yük getirdiğini belirten Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN