Ne Adana ne de Urfa! Kebaplar Manisa’dan geliyor, lezzeti mest ediyor! Herkes hazır zannedecek

Ne Adana ne de Urfa! Kebaplar Manisa’dan geliyor, lezzeti mest ediyor! Herkes hazır zannedecek

Ne Adana kebabı ne de Urfa kebabı yemek istemeyenlere en mükemmel seçenek Manisa kebabı olacak. Ünlü şefler bile bu lezzeti hayran kalacak kimse sizin yaptığınıza inanmayacak. İşte hazırlarına bin basan Manisa kebabı tarifi…

Evde farklı bir lezzet denemek isteyenler tercihini Manisa kebabından yana kullanacak. Hem lezzetli hem de şık sunumuyla dikkat çeken Manisa kebabı kebap kültürünün farklı bir boyutu olarak sofralarda yer ediniyor. Usta şefleri bile hayran bırakan bu lezzet sizin de favoriniz olacak. İşte hazırlarına bin basan Manisa kebabı tarifi…

MANİSA KEBABI TARİFİ

Malzemeler:

Köfte için:

500 gram dana eti

3 yemek kaşığı galeta unu

2 adet kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 diş sarımsak (rendelenmiş)

Tuz (tatmak suretiyle)

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

5 yemek kaşığı su

1 adet domates (rendelenmiş)

Sunum için:

4 adet tırnak pide

Yoğurt

Maydanoz

İsteğe göre közlenmiş biber ve domates

Manisa Kebabı Tarifi - Altun Blog

Yapılışı:

  • Derin bir kapta dana eti, galeta unu, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon, sarımsak ve tuzu iyice yoğurun. Elinizle küçük köfteler hazırlayın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kavurun. Renkleri dönünce rendelenmiş domatesi, tuzu ve suyu ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız köfteleri ızgara veya tavada pişirin.
  • Pideleri ısıtın. Servis tabağına pideleri yerleştirin. Üzerine sos, köfte, yoğurt ve maydanoz ekleyerek süsleyin. İsterseniz közlenmiş biber ve domatesle de zenginleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN