Türkiye’nin gizemli noktası! Deniz altında keşfedildi ağızları açık bıraktı! Herkesin gözü orada

Türkiye’nin gizemli noktası! Deniz altında keşfedildi ağızları açık bıraktı! Herkesin gözü orada

Türkiye'nin en gizemli noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Deniz altında keşfedildi görenler ağzı açık bir şekilde bakakaldı. İşte tüm detaylar…

Edirne Saros'ta yer alan İbrice Limanı açıklarında ortaya çıkan batık gemi dalgıçları da hayrete düşürdü. Dalış eğitmeni Serdar Savaşal, yosun tutmuş, midye kabukları ile kaplanmış adeta bir akvaryumu andıran batık geminin su altında görsel bir şölen sunduğunu belirtti.

EDİRNE'NİN GİZEMLİ AKVARYUM

Edirne'nin Saros Körfezi kıyısında bulunan Keşan ilçesinde ortaya çıkan batık gemi adeta bir görsel şölen sunuyor. 2014'te batırılan gemi yerli ve yabancı dalgıçların ilgi odağı haline dönüştü. Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) ve Keşan Belediyesi işbirliği ile sürdürülen proje kapsamında batık gemiye düzenlenen dalışlar dikkat çekiyor.

Keşan Haberleri - Dalış tutkunları, Saros Körfezi'ndeki batık gemiyi görüntüledi - Son Dakika Edirne Haberleri

Aynı bölgede batırılan uçak ve asker heykellerinin yer aldığı noktalarda gerçekleştirilen dalışlarda farklı bir deneyim sunuyor. 10 yılda deniz canlılarının barınmak ile ilgili beslenmek, üremek ve akıntılardan korunmak amacıyla kullanmış olduğu batıkların yapay bir resif haline dönüştüğü de aktarıldı. Dalış eğitmeni Serdar Savaşal, dalgıçların gemiye sık sık dalış gerçekleştirdiğini de belirtti.

İbrice Limanı / Edirne: Sualtından Saros – Atlas

SU ALTININ GÖRSEL ŞÖLENİ

Proje ile birlikte batırılan geminin zeminde dümdüz bir şekilde durduğunu söyleyen Savaşal, üzerinin yosun tuttuğunu, midye kabukları ile kaplandığını belirterek doğal bir akvaryum haline dönüştüğünü de söyledi. Savaşal, balıkların içerisinde dolaştığını dile getirdi. Batırılmış geminin su altında görsel bir Şölen sağladığını ifade eden Savaşal, geminin yerli ve yabancı dalgıçlar tarafından sık sık ziyaret edildiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN