'Ne iş yapsam' diye düşünenler dikkat: Üç yeni meslek, devlet kayıtlarına geçti! Resmi Gazete'de yayımlandı

'Ne iş yapsam' diye düşünenler dikkat: Üç yeni meslek, devlet kayıtlarına geçti! Resmi Gazete'de yayımlandı

Ülkemizde üç yeni meslek tescillendi. Resmi Gazete'de yayımlanan yazıya göre, çeşitli alanlarda yeni meslekler resmen tanımlanarak literatüre girdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yazıya göre, üç yeni meslek için tanım yapıldı. 3 meslek, resmen tescillenmiş oldu. Bu meslekler ise anketörlük, yönetici danışmanlığı ve batarya elektrikli ve hibrit araç bakım ve onarımcısı oldu.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SEKTÖRÜ GENİŞLİYOR

Patronlar Dünyası'ndan Murat Kaya'nın haberine göre, son yıllarda hibrit araçların sayısındaki hızlı artış, yeni bir meslek alanının ilgi görmesine zemin hazırladı. Ulusal Meslek Standartları tebliğinde yapılan düzenlemeyle birlikte, 'batarya elektrikli ve hibrit araç bakım ve onarımcısı' mesleği resmi olarak tanındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, elektrikli ve hibrit araçların bakım, onarım ve servisi için artık 'batarya elektrikli ve hibrit araç bakım ve onarımcısı' unvanına sahip profesyoneller görev alacak. Bu unvan, Türkiye'de yeni bir meslek kategorisi olarak resmen kaydedildi.

Sakarya Üniversitesi tarafından hazırlanan bu meslek standardı, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından güncellenmiş, MYK Otomotiv Sektör Komitesi tarafından doğrulanmıştır. Meslek tebliği ise şöyle:

YENİ MESLEKLER RESMEN LİTERATÜRE GİRDİ

"Batarya elektrikli ve hibrit araç bakım ve onarımcısı; iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak, kalite ve görev talimatlarına göre çalışma alanı temizliği, kontrollerini ve hazırlık işlemlerini yapan, elektrikli ve hibrit araçların servis alanına çekilmesi, bakım ve onarım işlemleri ile bataryanın şarj edilmesi işlemlerini yürüten ve mesleki gelişimine ilişkin faaliyetlerde bulunan nitelikli kişidir.. Tehlikeli gerilim kaynaklı arızası olmayan elektrikli ve hibrit araçların temel bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiren kişidir."

Özellikle seçim dönemlerinde sıkça gündeme gelen kamuoyu araştırmaları kapsamında sahada görev yapan ve çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla veri toplayan 'anketör' mesleği, artık resmi bir statüye kavuştu.

Aynı şekilde, Türkiye'de pek çok kişinin icra ettiği yönetim danışmanlığı işi de, 'yönetim danışmanı' unvanıyla resmileşmiş meslekler arasında yerini aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN