Kuru fasulyeden pasta olur mu demeyin, kimse anlamıyor! Tam protein deposu: Yiyenler tarif için peşinizde dolanacak

Kuru fasulyeden pasta olur mu demeyin, kimse anlamıyor! Tam protein deposu: Yiyenler tarif için peşinizde dolanacak

Türk mutfağının köklü ve sevilen lezzetlerinden kuru fasulye, bu kez tatlı bir sürprizle karşımıza çıkıyor: Kuru fasulye pastası! Evet, doğru okudunuz. Geleneksel kuru fasulyeyi tatlı dünyasında yeniden keşfeden bu özgün tarif, hem gözlere hem de damaklara hitap eden ilginç bir tatlı deneyimi sunuyor. Peki, bu sıradışı lezzeti evde nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte, kuru fasulye pastası tarifi!

Kuru fasulye pastası, alışılmışın dışında bir tatlı deneyimi sunarak mutfaklarda yenilik arayanlara ilham veriyor. Bu ilginç tarifle, tatlı menünüzü zenginleştirebilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz! İşte bu lezzetin detaylı tarifi şöyle...

MALZEMELER

1,5 su bardağı kuru fasulye

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı kırık ceviz

3 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sosu

1 su bardağı soğuk süt

cikolata-soslu-yogurt-tatlisi-cd4e25c0-0721-468e-b147-1bc75f4938dd.webp

YAPILIŞI

  • Kuru fasulyeleri bir gece önceden bol suyla dolu bir kapta bekletin. Ertesi gün fasulyeleri süzün ve tencereye alarak haşlayın. Fasulyeler yumuşayana kadar haşladıktan sonra, süzgeçten geçirip püre haline getirin.
  • Hazırladığınız fasulye püresini geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine yumurtaları ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Fasulye püresi ve yumurta karışımına şeker, ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Karışımı kabın her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pastanızı 35-40 dakika kadar pişirin. Pastanın piştiğini anlamak için bir kürdanı pastanın ortasına batırın; kürdan temiz çıkıyorsa pasta pişmiş demektir.
  • Fırından çıkan pastayı soğumaya bırakın.
  • Bu sırada, çikolata sosunu süt ile karıştırarak hazırlayın. Sosu, pastanın üzerine dökmeden önce iyice soğumasını bekleyin.
  • Çikolata sosunu soğuyan pastanın üzerine dökün ve iyice yayılmasını sağlayın. Pasta tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN