Beyaz eşya devi Arçelik’ten şok karar! Fabrikasını kapatmaya hazırlanıyor: 1800 kişi işsiz kalacak

Beyaz eşya devi Arçelik’ten şok karar! Fabrikasını kapatmaya hazırlanıyor: 1800 kişi işsiz kalacak

Yıllardır beyaz eşya sektörünün nabzını tutan Arçelik herkesi şaşırtan bir karara imza attı. Beklenen verimi alamayan fabrika kepeği kim veriyor. 1800 kişi işsiz kalacak. İşte tüm detaylar…

Arçelik A.Ş. Avrupa'da yer alan fabrikalarında beklenen verimi alamaması nedeniyle Polonya'da bulunan fabrikasının kapatılacağını duyurdu. KAP'a yapılan açıklamada 1800 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. Beyaz eşya denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olarak karşımıza çıkan Arçelik Avrupa'da bulunan bazı fabrikalarını kapatıyor.

2025'E KADAR SÜRE TANINDI

Arçelik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Polonya'nın Lodz kentinde yer alan çamaşır kurutma ve pişirici cihaz İşletmeleri ile plastik yan sanayi İşletmeleri ve Wroclaw'da yer alan buzdolabı işletmesinin kapatılacağı belirtildi. Tesislerdeki üretim faaliyetlerinin 2025 yılının ilk yarısına kadar sonlanacağı aktarıldı.

Arçelik, Polonya'da iki üretim tesisini kapatıyor: Gerekçe verimsizlik - Dünya Gazetesi

1800 KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Polonya'da yer alan fabrikaların kapatılması ile birlikte 1800 kişinin işten çıkarılacağı aktarıldı. İşçilere ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının belirlenmesi için sendika ile görüşüleceği bildirildi. Onun yanı sıra şirket bu tesislerin kapatılması nedeniyle herhangi bir ciro kaybının olmayacağını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN