Satıcılar terini bile silemiyor! Kilosu 70 liraya düştü, duyan koştu, müşterilere yetişemiyorlar

Satıcılar terini bile silemiyor! Kilosu 70 liraya düştü, duyan koştu, müşterilere yetişemiyorlar

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar şenlendi. Denizlerde yaşanan bolluktan dolayı Samsun’da o balığın kilosu 70 liraya düştü, duyan koştu… Öyle ki müşteriye yetişemeyen satıcılar terini bile silemiyor. İşte, Samsun’daki bolluk ve yoğun talebin detayları…

Bu yıl Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu, hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun ediyor. Kısa bir süre önce yarım kiloluk palamutların 50 TL'den satıldığı Samsun'da, artık bir kiloya yakın palamutlar 70 TL'den satışa sunuluyor. Bu fiyat düşüşüyle birlikte vatandaşlar balıklara adeta hücum etti, balık satıcıları ise artan talebe yetişmekte zorlandılar.

samsunda-palamuta-yogun-talep-2.jpg

BALIKÇILAR TALEBE YETİŞMEKTE ZORLANIYOR

Samsun'daki balık tezgahlarında yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Balık satıcısı Onurcan Köse, sezonun çok iyi başladığını ve vatandaşların balıklara yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Köse, "Çok kalabalık ve satışlardan dinlenemiyoruz. Kasaplar ve tavukçuların önü bomboş. Balık tezgahlarında ise kalabalık var. Şimdi balıkçıların zamanı. Bu süreçte bol bol balık satıyoruz. Vatandaşlar da fiyatlardan memnun" şeklinde konuştu.

samsunda-palamuta-yogun-talep-1.jpg

FİYATLAR BÜTÇEYE UYUM SAĞLIYOR

Geçen yıl hiç olmayan palamut bu yıl Karadeniz'den bol miktarda çıkıyor. Yakın zamana kadar 500-600 gramlık palamutların tanesi 50 TL'den satılırken, günümüzde kiloya yakın palamutlar 70 TL'ye alıcı buluyor. Beyaz ve kırmızı ete göre daha uygun fiyatlı olan palamut, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Balıklara olan yoğun ilgi, balık fiyatlarının düşük olması nedeniyle vatandaşların bütçelerine uygun bir seçenek sunuyor.

samsunda-palamuta-yogun-talep-3.jpg

SAMSUN’DAKİ BALIK FİYATLARI

Samsun'da balıkçı tezgahlarında mevcut fiyatlar şu şekilde:

  • Çinekop: Kilo 100 TL
  • İstavrit: Kilo 40 TL
  • Mezgit: Kilo 50 TL
  • Barbun: Kilo 60 TL
  • Kiloluk Palamut: Tanesi 70 TL

Balık tezgahlarındaki bu fiyatlar ve palamuttaki fiyat düşüşü, balıkçılara olan ilgiyi artırmış durumda. Vatandaşlar, uygun fiyatlı palamut ve diğer balıklara olan talebiyle bu sezonun keyfini çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN