Milyonları ilgilendiren kara haber! Kış gelmeden dev zam geldi: Fiyatlar 6 Bin Lirayı bulacak

Milyonları ilgilendiren kara haber! Kış gelmeden dev zam geldi: Fiyatlar 6 Bin Lirayı bulacak

Kış mevsimi gelmeden zam haberi geldi! Zaten yüksek olan ısınma maliyetleri daha da yükseldi! Artık ne soba ne de kömür... Ucuz olan hiçbir şey kalmadı. Fiyatlar 6 Bin Lirayı bulacak...

Kış mevsimi yaklaşırken vatandaşlar ısınma maliyetini düşünmeye başladı bile. Fiyatlarda yaşanan ciddi artışlar, özellikle dar gelirli ailelerin kaygısını artırıyor. Doğalgaz maliyetleri yüksek geldiği için alternatif yöntemleri tercih edenler bile düşük ödeme yapamayacak.

Evine stoklamayan bu kış donacak! Odun fiyatlarında içinizi yakacak fiyat: Bir çuval almak isteyen bakın ne kadar ödüyor?

Geçen yıl ton başına 3 bin lira olan odun fiyatı, bu yıl iki katına çıkarak 6 bin liraya ulaştı. Bu yüksek artış, vatandaşların cebine ağır bir yük bindirirken, soba fiyatları da benzer şekilde artış gösteriyor. Şu an piyasada sobalar 8 bin liradan başlayıp, 25 bin liraya kadar çıkıyor. Bu durum, özellikle dar gelirli ailelerin alternatif ısınma yöntemlerine yönelmesini zorlaştırıyor.

“ISINMAK NEREDEYSE İMKANSIZ HALE GELİYOR”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğalgaz fiyatlarının yükselmesinin vatandaşları soba kullanımına yönlendirdiğini belirtirken, soba ve odun fiyatlarındaki artışların bu çözümü de ulaşılmaz hale getirdiğini ifade ederek "Ancak soba, odun ve kömür fiyatlarındaki yükseliş, ısınmayı birçok aile için neredeyse imkansız hale getiriyor" dedi.

Isınma maliyetleri yalnızca odun ve soba ile sınırlı kalmadı. Kömür fiyatları da büyük bir artış yaşadı. Geçen yıl 130 TL olan bir torba kömürün fiyatı bu yıl 160 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, kömür çuval fiyatları da 70 liradan 100 liraya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN