CHP'li belediye başkanına siyasi yasak

CHP'li belediye başkanına siyasi yasak

Adana'da CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a tehdit suçundan siyasi yasak getirildi. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat ederken siyaset yapan sanıkların cezası onandı.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 8. Ceza Dairesi, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın istinaf incelemesinde bulunan ve tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına ilişkin dosyayı karara bağladı.

BAM 8. Ceza Dairesi 1'e karşı 2 üyenin oyuyla itirazı reddetti. Daire'nin kararıyla Aydar'a hapis cezası süresince siyasi yasak getirildi.

SİYASET YAPMAYANA BERAAT YAPANA YASAK

Karara muhalefet şerhi yazan bir üye, ''Şikayetin 13 ay sonra yapılması, herhangi bir tanığın bulunmaması, mağdurların sürekli beyan değiştirmeleri gözetilerek kararın bozulması ve tüm sanıkların beraat etmeleri gerektiğine'' dikkati çekti.

Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş, siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN