AB'den Boris fırtınası mağdurlarına 10 milyar euro yardım

AB'den Boris fırtınası mağdurlarına 10 milyar euro yardım

Avrupa Birliği, Boris fırtınası sonrası yaşanan sel felaketi nedeniyle Polonya, Çekya, Avusturya ve Romanya gibi ülkeler için 10 milyar euro değerinde acil yardım paketi açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Boris fırtınasının yol açtığı yıkıcı sel ve su baskınlarından etkilenen ülkelere 10 milyar euro yardım yapılacağını açıkladı. Leyen, bu yardımların, Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Leyen, Polonya'nın Wroclaw kentinde düzenlenen basın toplantısında, "Avrupa, bu zorlu süreçte Polonya'nın ve diğer ülkelerin yanında duruyor. Birlikte hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı.

Ursula von der Leyen, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovakya Başbakanı Robert Fico ve Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir araya geldi. Burada, Boris fırtınasının yol açtığı felaketlerle ilgili dayanışma mesajı verildi.

YENİDEN İNŞA İÇİN GEREKEN FON

Selin yol açtığı yıkımın büyüklüğünü dikkate alarak, altyapının yeniden inşası için AB Dayanışma Fonu'nun yeterli olmayacağını belirten Leyen, bu nedenle AB Uyum Fonu'ndan 10 milyar euro aktarılacağını vurguladı. “İçinde bulunduğumuz zamanın istisnai olması dolayısıyla faaliyetlerimizin de istisna olması gerektiğini” ifade etti.

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Avrupa'nın orta ve doğu kesimlerinde etkili olan Boris fırtınası, Polonya, Çekya, Avusturya ve Romanya’da 24 kişinin hayatına mal oldu. Leyen, bu trajik olayların ardından Avrupa’nın dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN