Dünya İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu: ABB Başkanı Mansur Yavaş, 'Temiz enerji' ödülüne layık görüldü

Dünya İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu: ABB Başkanı Mansur Yavaş, 'Temiz enerji' ödülüne layık görüldü

Dünya Kalkınma Teşkilatı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Yeşil Enerji Ödülü’ne layık gördü. Yavaş’ı temsilen Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Kentimizi yeşilin ve dönüşümün başkenti haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Dünya Kalkınma Teşkilatı’nın düzenlediği Dünya İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni, BRICS Kentsel Gelecek Forumu kapsamında 18 Eylül'de Moskova'da gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu belediye başkanları ve bakanlar dokuz kategoride birbirleriyle yarıştı. Yavaş, Brezilya’nın Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Da Costa Paes’i ve Birleşik Arap Emirlikleri Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Bin Ahmed Al Jaber’i geride bırakarak “Uygun fiyatlı ve temiz enerji” ödülünün sahibi oldu.

“YEŞİL’İN BAŞKENTİ OLACAĞIZ”

Ödül törenine Yavaş adına ABB Başkan Vekili Emre Doğan katıldı. Doğan konuşmasında “Ankara’dan, Mansur Yavaş’tan sizlere selamlar getirdim. Bu ödül için çok teşekkür ediyoruz. Kentlerimizi koruyalım. Betona değil yeşile yatırım yapalım. Daha yeşil bir dünyada hep birlikte kardeşçe yaşayalım” dedi.

Yavaş, ödüle dair X üzerinden bir açıklama paylaştı. Yavaş, “Sürdürülebilir enerji girişimlerine verdiğimiz büyük kurumsal ve finansal destekler nedeniyle, Dünya Kalkınma Teşkilatı tarafından Yeşil Enerji Ödülü’ne layık görüldük. Kentimizi yeşilin ve dönüşümün başkenti haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bizleri bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN