Halk arasında konuşuluyordu, gerçek çıktı! Osmanlı'nın gizli kalan hazinesi: Tam 450 metre uzunluğunda

O ilimizde meydana gelen göçük sonrası keşfedildi! Halk arasında konuşuluyordu, gerçek çıktı! Çalışmalar başlatıldı. Hepsi temizlenecek. Osmanlı'nın gizli kalan hazinesi, tam 450 metre uzunluğunda...

Nevşehir'in gözbebeği ve turistik açıdan en önemli destinasyonlardan biri olan Ürgüp ilçesinde yaşanan göçükler nedeniyle uzun yıllar konuşuluyordu. Kazı çalışması sırasında ortaya çıktı. 450 metre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

Kapadokya’nın turistik açıdan en önemli destinasyonlarından biri olan Ürgüp ilçesi, tarihi bir keşifle gündeme geldi. 2017 yılında yapılan bir kazı çalışması sırasında ortaya çıkan ve yaklaşık 450 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen tünellerin temizlenerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, tünellerin Osmanlı dönemine ait olabileceğini belirterek, Ürgüp’ün su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığına dair rivayetlerin olduğunu ifade etti.

2017 YILINDAKİ GÖÇÜK KEŞFİ SAĞLADI

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, tünellerin varlığının 2017 yılında bir göçük sonrası keşfedildiğini belirterek "Büyüklerimizden edindiğimiz bilgiye göre özellikle Ürgüp‘ün su ihtiyacını karşılamak üzere Osmanlı döneminde yapıldığı söylenen üç tane tünel var. Bu tünellerin Üç güzeller mevkiinin altından Ürgüp’e geldiği rivayet edilirdi. Eski Ürgüpler tarafından uzun zamandır bu tünellerin varlığı anlatılırdı. Hatta nerelerden geçtiği de söylenirdi. Zaman zaman Ürgüp’ün içinde ufak tefek göçükler oldu. Bu göçüklerde bu tünelin varlığı da iyice ortaya çıkmıştı. Biz bunu hiç böyle belgeleyememiş ve fotoğraflara görmemiştik, bu durum hep rivayet olarak kalıyordu. Özetle kemerli olan ve şu an içine bulunduğumuz kemerli olan kısmı mağara grubu ve bilim adamları ile birlikte keşfedelim ve tekrar ortaya çıkaralım istedik.” dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı tünellerin varlığının 2017 yılında ortaya çıktığını belirterek “Ürgüp’te turizmin artmasına katkı sağlamak için çalışır hale getirelim istiyoruz. Bu doğrultuda planlama yaptık. 2017 yılında bizim şimdi aşağı indiğimiz Dereler Mahallesi’nde bulunan çeşmemizin hemen yanında göçük olmuştu. O dönemde bu göçüğün altında bir oda olduğunu görmüştük. Ama kısmet bugüneymiş” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN