Herkes İmamoğlu'na beklerken CHP'den sürpriz isme siyasi yasak geldi! Adana'da Türkiye'yi şaşırtan karar

Herkes İmamoğlu'na beklerken CHP'den sürpriz isme siyasi yasak geldi! Adana'da Türkiye'yi şaşırtan karar

Gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki siyasi yasak davasındayken, CHP'den sürpriz isme siyasi yasak geldi! O isme tehdit suçundan hapis cezası ve siyasi yasak getirildi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 8. Ceza Dairesi, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında tehdit suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını onayladı. Bu karar, Aydar'a aynı süre boyunca siyasi yasak da getirdi. Kararın ardından Aydar, hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

İTİRAZ 2'YE KARŞI 1 OYLA REDDEDİLDİ

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar'a tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası - Güncel Politika Haberleri

CHP’de dikkatler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki siyasi yasak davasına çevrilmişken, bu sürpriz yasak kararı Ceyhan’da geldi. Aydar’ın tehdit suçlamasıyla yargılandığı dosyaya yapılan itiraz 2’ye karşı 1 oyla reddedildi. Muhalefet şerhi koyan üye ise şikayetin 13 ay sonra yapıldığına, delillerin incelenmediğine ve kararın yetersiz delillerle alındığına dikkat çekti.

Kadir Aydar, kararla ilgili yaptığı açıklamada, hukuki sürecin eksik yürütüldüğünü vurgulayarak, “Dosyadaki deliller incelenmedi, duruşma yapılmadan karar alındı. Aynı suçlamalarla yargılanan ancak siyaset yapmayan kişiler beraat etti, siyasette yer alanlar ise cezalandırıldı” ifadelerini kullandı. Aydar, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN