Ankara ve İstanbul müjde! Süper Hızlı Tren için tarih verildi: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ankara ve İstanbul müjde! Süper Hızlı Tren için tarih verildi: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ankara ve İstanbul arası seyahat eden vatandaşlara müjde1 Süper Hızlı Tren için tarih verildi! Ankara ve İstanbul arası 80 dakikaya düşecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak güncel ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, tasarruf tedbirleri kapsamında devam eden projeler ve gelecekteki yatırımlarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 70'İN ÜZERİNDEKİ PROJELER DURMAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AA Editör Masası'na konuk olacak

Uraloğlu, tasarruf tedbirlerine rağmen yüzde 70-75 oranının üzerinde tamamlanan projelerin durdurulmayacağını belirtti. Bakan, "10 milyon liralık bir işin 8 milyon liralık kısmını gerçekleştirdiniz, geri kalan 2 milyon lirayı 'tasarruf tedbirinden dolayı durdurayım' diyemezsiniz. Niye? Çünkü oradaki yaptığınız yatırım atıl halde kalacak demektir. Dolayısıyla belli oranın üzerine çıkmış olan projeleri mutlaka devam ettireceğiz. 'Olmazsa olmaz diye düşündüğümüz, bu oranlara gelmemiş olsa bile ülkemizin geleceği ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası ağlarda iş yapacağını düşündüğümüz sektörler, demir yolundan iletişime, deniz yoluna, hava yoluna kadar bunları durdurmayacağız.' dedik." dedi.

ANKARA-İZMİR HIZLI TREN PROJESİ VE HEDEFLER

Ankara-İzmir arası 3,5 saat olacak - Son Dakika Haberleri

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir hızlı tren hattının 508 kilometre uzunluğunda olacağını ve projenin 2027'nin başlarında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Uraloğlu, "Ankara-İzmir'in, ulusal ve uluslararası taşımacılık noktasında Çin'den gelen Orta Koridor'un bir parçası olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. İnşallah 2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız. Güvenli şekilde inşallah 3,5 saatte gidilmiş olacak. Hedefimiz bu" dedi.

ANKARA-İSTANBUL ARASI SÜPER HIZLI TREN İLE 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya düşüyor... Uçak hızında süper hızlı tren! Beklenen tarih belli oldu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat ihtiyacının arttığını ve bu nedenle yeni bir otoyol ve süper hızlı tren hattı projelerinin planlandığını duyurdu. "Ankara'dan İstanbul'a 350 kilometre saat hızla giden süper hızlı tren projesinin çalışmalarını başlattık. Hayata geçirdiğimiz zaman 80 dakikada Ankara'dan İstanbul'a gitmiş olacağız inşallah" şeklinde konuştu. Uraloğlu, "Sonuç odaklıyız. Projesinin şekillenmesi net şekilde nereden bakarsanız 2-3 yıl sürer. Yapımına 2-3 yıl sonra başladığımızı düşünelim. O da yaklaşık 6-7 yıl gibi sürer. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni'ni 2034'ler gibi hayata geçiririz. Gerçek anlamda da o tarihlerde 'fizibil' olur. Bunu da kaçırmamak lazım" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN