WhatsApp'ta yeni dönem! Artık ekranınızı paylaşabileceksiniz... Bu özelliğin bağımlısı olacaksınız

WhatsApp'ta yeni dönem! Artık ekranınızı paylaşabileceksiniz... Bu özelliğin bağımlısı olacaksınız

Dünyanın en popüler uygulamalarından birisi olan WhatsApp, yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. Yakın zamanda gelecek olan güncelleme ile uygulamaya eklenen özellikler paylaşıldı. Yeni gelecek iki özellik için detaylar sosyal medyada viral oldu. İşte tüm detaylar...

Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp yeni özellikler üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılarının, kullanım konforunu geliştirmek amacıyla gelen özellikler uzun yıllardır bekleniyordu. Yeni özelliklerin duyuru Meta CEO'su Mark Zuckeberg tarafından yapıldı. Uygulamaların yeteneklerinde büyük bir sıçrama sinyali veriliyor.

PİKSEL FOTOĞRAFLAR TARİH OLUYOR

WhatsApp uygulamasına gelecek olan özelliklerden birisi HD fotoğraf paylaşımı olacak. Fotoğrafları gönderirken kalitesinde büyük bir kayıp yaşayan kullanıcılar, sürekli olarak şikayetini dile getiriyordu. Görüntü kalitesinde yaşanan şikayetler üzerine fotoğrafları en iyi kalitede gönderip almaya yarayacak özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik ile birlikte piksel piksel olan fotoğrafların tarih olması bekleniyor.

Fakat bilinenin üzerine yüksek görüntülü fotoğraflar daha fazla veri ve bellek kullanımına neden olacaktır. Kullanıcıların endişesi üzerine WhatsApp bu konuya da el attı. Kullanıcılarının endişesini gidermesiyle, uygulamadan gönderilen görüntüler için "Standart" kalite ayarlamasına sahip olacağını ve yüksek veri kullanımını engelleyeceği belirtiliyor.

messendzer-whatsapp-polucil-globalnoe-obnovlenie.jpg

EKRAN PAYLAŞMA ÖZELLİĞİ

Kullanıcısına HD deneyimini yaşatmak isteyen WhatsApp, mesajlar bölümünde fotoğraf eklerken ekranın üstünde yer alan "HD" seçeneği ile kalitesini değiştirebilecek. Yüksek veri kullanımına karşı ise standart kalitede gönderim yaparak veri kullanımını azaltabilirsiniz.

Uygulamada bir diğer özellik ise "Ekran Paylaşımı" özelliği oldu. Yeni güncelleme ile birlikte sunulacak özellik, belgeler üzerinde çalışma yaparken, fotoğraflara göz gezdirirken, bir gezi planı yaparken ya da teknik destek alırken aramalar esnasında canlı görüntü paylaşımı yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN