Minibüste silahlı saldırı! O anlar kamerada

Bursa'da bir kişi yolcuların bulunduğu minibüste husumetlisini vurup, düştüğü yerde darbetti. Minibüsteki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Baba- oğul hakkında ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 22 Aralık 2023’te Bursa'da yaşandı. R.İ., iddiaya göre, aralarında husumet bulunan H.Ç. ile yolda karşılaşan babası A.İ.’ın tartıştığını öğrendi. H.Ç.’nin Bursa’ya dönmek üzere ilçedeki terminale gittiğini duyan R.İ. ve babası A.İ. H.Ç. ile aynı minibüse bindi.

yy6666.jpg

R.İ., bir bebeğin de bulunduğu yolcuların arasında, H.Ç'yi tabanca ile ateş ederek yaraladı ve düştüğü yerde darbetti. Baba A.İ. da H.Ç'ye bıçak çekti. Yaşananlar minibüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

HUSUMET SEBEBİNİ ANLATTI

Saldırıda ağır yaralanan H.Ç., kaldırıldığı hastanede tedaviye alınırken, olay sonrası kaçan baba-oğul, olayda kullanılan tabanca ile birlikte evlerinde yakalanıp gözaltına alındı. Baba ve oğlu, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. R.İ. ifadesinde, husumet sebebini “3 yıl önce H.Ç. ile kavga ettik. Beni dövdü. Ağabeyim de kendisini darbetti. Bunu kabullenemeyen H.Ç., ardından ağabeyimi silahla yaraladı. O günden sonra görüşmedik. Olaydan önce mahallemize gelip küfürlü konuşarak, ‘Recep'i de vuracağım’ demiş. Olay günü para çekmek için bankaya giden babam, yolda karşılaşıp 'Artistik yapma' diyerek iki yumruk atmış. O da babamı ittirmiş. Babam, eve gelip bu olayı bana anlattı. Ben de dedemden kalan tabancayı alarak babam ile terminale gittim. Kendisini minibüste gördük. Korkutmak için ateş ettim. Vurduğumu kesinlikle bilmiyordum. Ayrıca, silahın kabzası ile onu darbetmedim. Kavga sırasında istemeyerek olmuştur” diyerek anlattı.

tyyyy.jpg

'KARNIMA ATEŞ EDİP, DARBETTİ'

H.Ç. ise ifadesinde Bursa'da oturduğunu belirterek, askerlik işi için Mustafakemalpaşa'ya gittiğini söyledi. Yolda, karşılaştığı A.İ.'nin kendisine yumruk attığını iddia eden H.Ç. olay büyümesin diye rica ettiği polisler tarafından terminale bırakıldığını anlattı. Minibüse binan H.Ç., arkasından minibüse binen R.İ.'nin karnıma ateş ettiğini yere düşüncede darbettiğini belirtti.

bbb6666.jpg

15 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILANIYORLAR

Kamera görüntülerinde, olay anında cebinden kesici alet çıkardığı görülen A.İ. suçlamaları kabul etmedi. Savcı, R.İ. ve A.İ. hakkında, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

ghhhh.jpg

Mahkeme heyeti, karar vermek için yargılamayı ertelerken, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN