Windows 7 ve 8 kullananlar dikkat! Artık veda zamanı geldi: Microsoft desteği kesiyor

Windows 7 ve 8 kullananlar dikkat! Artık veda zamanı geldi: Microsoft desteği kesiyor

Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına duyuruldu! Artık veda zamanı geldi! Microsoft, eski sürümler için desteğini kesiyor...

Hala Windows 7 veya Windows 8 işletim sistemlerini kullanıyorsanız, Microsoft’tan gelen yeni bir kararla karşı karşıyasınız. Şirket, eski dijital hak yönetimi (DRM) hizmetlerine olan desteğini sonlandıracağını açıkladı. Bu karar, bu işletim sistemlerinde korumalı içerikleri oynatmakta ciddi zorluklar yaşanabileceği anlamına geliyor. Yani, yıllar önce satın aldığınız dijital müzik ve film arşiviniz, Windows Media Player veya Silverlight uygulamaları üzerinde oynatılamayacak.

ESKİ İŞLETİM SİSTEMLERİNE VEDA ZAMANI GELDİ

Windows 8 ne zaman çıktı? Windows 8'in özellikleri nelerdi? - Teknoloji Haberleri
ShiftDelete'de yer alan haberde Microsoft, eski işletim sistemlerine olan desteği kesmeye devam ederken, dijital hak yönetimi hizmetlerinin durdurulması, özellikle eski CD’lerinden ya da dijital arşivlerinden içerik oynatmaya çalışan kullanıcılar için büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir. Eskiden müzik albümlerinizi veya filmlerinizi sorunsuzca izleyebildiğiniz Windows Media Player artık DRM koruması nedeniyle görevini tam olarak yerine getiremeyecek. Aynı şekilde Silverlight kullanıcıları da korumalı içeriklere erişimde sorunlarla karşılaşacak.

MICROSOFT'TAN ARTIK GÜNCELLEME GELMEYECEK

Windows 7 ve Windows 8.1 desteği bugün resmen bitiyor
Microsoft, artık bu eski DRM hizmetleri için herhangi bir güncelleme yayınlamayacağını ve bu hizmetlerin zamanla tamamen işlevsiz hale geleceğini duyurdu. Bu durumda kullanıcıların ne yapabileceği en önemli sorulardan biri haline geliyor. Windows 10 ya da Windows 11 gibi daha güncel işletim sistemlerine geçmek, bu sorunun en etkili çözümü olarak öneriliyor. Yeni işletim sistemleriyle birlikte medya oynatıcılar, telifli içerikleri sorunsuz bir şekilde oynatmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN