2025'de 14 gün yerine 45 gün tatil yapmanın formülü bulundu! Bunu yapan çalışanlar tatile doyacak

2025'de 14 gün yerine 45 gün tatil yapmanın formülü bulundu! Bunu yapan çalışanlar tatile doyacak

Çalışanların en çok önemsediği konulardan olan tatiller, doğru yol izlendiğinde uzatılabiliyor. Resmi tatiller ve bayramlar gibi özel günlerde bunu yapan çalışanlar tatile doyacak. İşte, 2025’de 14 gün yerine 45 gün tatil yapmanın formülü…

Çalışanlar için tatil planlaması, yıl boyunca en çok merak edilen konulardan biridir. Resmi tatiller ve bayramlar, doğru şekilde değerlendirilirse uzun tatillere dönüştürülebilir. İşte 2025 yılında tatillerinizi nasıl uzatabileceğinize dair hesaplamalar ve yöntemler:

YILBAŞI TATİLİ NASIL UZATILIR?

Yılbaşı (1 Ocak) 2025 yılında Çarşamba gününe denk geliyor. Bu durumda tatili daha uzun bir hale getirmek isteyenler, hafta başında iki gün izin alarak 5 günlük bir tatil yapabilirler. Bu, 1 Ocak'tan başlayıp 5 Ocak'a kadar sürecek uzun bir tatil fırsatı sunar.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NASIL PLANLANABİLİR?

Ramazan Bayramı 2025 yılında 30 Mart Pazar günü başlayacak ve 1 Nisan Salı günü sona erecek. Bayram tatilini daha uzun hale getirmek isteyenler, hafta başındaki 3 günü izin alarak toplamda 9 günlük bir tatil yapabilirler. Bu durumda tatil 30 Mart'tan başlayıp 7 Nisan'a kadar sürecektir.

izin.jpg

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan 2025 yılında hafta ortasına denk geliyor. Bu tatili uzatmak isteyenler, hafta başında iki gün izin alarak tatili 5 güne çıkarabilirler. Böylece tatil 21 Nisan'dan başlayıp 27 Nisan'a kadar uzatılabilir.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

1 Mayıs 2025 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü 1 günlük izin alarak, tatili 4 günlük bir hale getirmek mümkündür. Bu durumda tatil 1 Mayıs’tan başlayıp 4 Mayıs’a kadar sürecektir.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs 2025 yılında Pazartesi gününe denk geliyor. Bu, ücretsiz 3 günlük bir tatil fırsatı sunar. İzin kullanmaya gerek kalmadan tatili hafta sonuyla birleştirebilirsiniz.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NASIL UZATILIR?

Kurban Bayramı, 2025 yılında 6 Haziran Cuma günü başlıyor ve 9 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Bayramı daha uzun bir tatil haline getirmek isteyenler, 4 gün izin alarak toplamda 9 günlük bir tatil yapabilirler. Böylece tatil 6 Haziran'dan başlayıp 15 Haziran'a kadar sürecektir.

izin-1.jpg

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz 2025 yılında Salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü 1 günlük izin alarak 4 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz. Bu durumda tatil 13 Temmuz’dan başlayıp 16 Temmuz’a kadar sürecektir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos 2025 yılında Cumartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu tatili olarak değerlendirilebilecek bu bayram, kısa bir tatil fırsatı sunar.

CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİNİ UZATMA YÖNTEMİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2025 yılında Çarşamba gününe denk geliyor. Tatili uzatmak isteyenler, hafta başında iki gün izin alarak tatili 5 gün haline getirebilirler. Bu durumda tatil 28 Ekim'den başlayıp 3 Kasım'a kadar sürecektir.

Bu bilgilerle, 2025 yılında tatillerinizi en iyi şekilde değerlendirip uzun süreli tatiller yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN