Parayı faize yatırmaktan daha kârlı olacak! Uzman isim bankayı değil o yatırımı önerdi: Fiyatları çok artacak

Parayı faize yatırmaktan daha kârlı olacak! Uzman isim bankayı değil o yatırımı önerdi: Fiyatları çok artacak

Buna yatırım yapmak parayı faize yatırmaktan daha kârlı olacak. Uzman isim yaptığı açıklamada yatırım tavsiyeleri verirken, asıl kazancın kaynağını da açıkladı. Öyle ki o sektörün fiyatları çok artacak…

Yüksek faiz oranlarının yatırım kararlarını etkilediği günümüzde, Rams Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, konut yatırımlarının faize göre daha kârlı olacağını vurguladı. Bülbül, gayrimenkul yatırımlarının, bankaya yatırılan paradan daha fazla getiri sağlayacağını belirtti.

devran-bulbul.jpg

FAİZ ORANLARI VE KONUT PİYASASI

Devran Bülbül, faiz oranlarının yüksek olmasının yatırım kararlarını nasıl etkilediğini şu şekilde açıkladı: “Bugün 10-20 milyon lira parası olanlar, paralarını faize yatırarak aylık 1 milyon lira gelir elde ediyor. Ancak talep çok, arz yetersiz; bu nedenle konut fiyatlarının ikinci çeyrekte artacağı öngörülüyor. Bu durumda, parayı bankaya değil, gayrimenkule yatırmak daha kârlı olacak,” dedi.

Bülbül, faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle konut alım satımlarında daralma yaşandığını, talebin yüzde 32 oranında artmasına rağmen krediye erişimin zorlaştığını belirtti. “İşçi ücretlerinin yüksekliği ve inşaat maliyetlerindeki artışlar da kısa vadede fiyatların yükselmesine neden olabilir. Ancak enflasyonla mücadele devam ederken, konut ihtiyacı bulunmasına rağmen talep satışa dönmüyor,” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-21.jpg

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA DEVAM EDEN PROJELER

Rams Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışındaki projeleri hakkında bilgi veren Bülbül, toplam proje hacminin 3,2 milyar dolar ulaşacağını duyurdu. İstanbul’da ve Gaziantep’te yeni projeler başlattıklarını belirten Bülbül, “İstanbul’da Ayazağa projesini gerçekleştiriyoruz. Bu proje, İstanbul’un en büyük ikinci kentsel dönüşüm projesi olacak. Gaziantep’te 70 milyon dolarlık Rams City projemize büyük talep var,” dedi.

GAZİANTEP PROJESİ VE TALEP

Gaziantep’teki Rams City projesinin 254 ofis ve ticari alan içereceğini açıklayan Bülbül, projeye olan talebin 8 binden fazla olduğunu belirtti. Metrekare fiyatlarının 100 bin TL olarak planlandığını ve projenin 2026 yılında tamamlanacağını söyledi. “Projemiz, İstanbul’daki projelerle rekabet edecek düzeyde bir ilgi gördü. Gaziantep’te şimdilik başka projelerimiz yok, ancak Adana, Denizli, Kayseri gibi şehirlerde konut ve villa projeleri geliştirmeyi planlıyoruz,” diye ekledi.

auuu.jpg

YATIRIM STRATEJİLERİ VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ

Enflasyonla birlikte faiz oranlarının yıl sonuna kadar düşeceğini öngören Bülbül, gayrimenkul yatırımlarının, bankaya yatırılan paralardan daha kârlı olacağına inandığını ifade etti. “Aralık ayında faizlerin düşmeye başlayacağını, mart itibarıyla satışların artacağını ve konut fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Bu yüzden, paranızı faize değil, gayrimenkule yatırmanız daha mantıklı,” şeklinde konuştu.

Bülbül, faizlerin yüksek olması nedeniyle konut geliştirme sürecinin zorlaştığını ancak faizlerin düştüğünde talepte ciddi bir artış yaşanacağını ve arzın yetersiz kalacağını vurguladı. “Parayı faize yatırmak yerine, güvenli yatırım olan gayrimenkule yönelmenizi tavsiye ediyoruz,” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN