Narin bulunmasın diye her yolu denediler: Aile üyelerinin delilleri karartması tutanaklarda

Narin bulunmasın diye her yolu denediler: Aile üyelerinin delilleri karartması tutanaklarda

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne neden olan cinayet soruşturmasında şok edici detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Narin'in kaybolduğu dönemde yapılan arama çalışmalarında, aile üyelerinin delilleri karartmak için çeşitli yöntemlere başvurduğu belirtildi. Soruşturma tutanaklarına yansıyan bilgilere göre, aile üyeleri sahte aramalardan elektrik kesintilerine, yangın çıkarmaktan jandarmayı dinlemeye kadar suçlamalarla karşı karşıya.

Diyarbakır'ın yüreğini yakan Narin Güran cinayetinde yeni bir çığır açıldı. 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de acı bir şekilde hayatına veda eden küçük Narin'in yengesi Hediye Güran'ın ifadesi doğrultusunda iki kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Narin'in akrabaları olduğu öğrenildi.

19 gün boyunca süren yoğun arama çalışmalarında ortaya çıkan tablo oldukça sarsıcı. Narin'in akrabaları tarafından sistematik bir şekilde delil karartma eylemleri gerçekleştirildiği belirlendi. Yapılan incelemelerde, aile üyelerinin 50'den fazla sahte ihbar yaptığı tespit edildi.

AKIL ALMAZ 6 YÖNTEM

NTV'nin haberine göre, soruşturma dosyasındaki JASAT tutanağına göre iki şüpheli soruşturmanın seyrini değiştirmek ve ekipleri Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırmaya çalışmakla suçlanıyor.

Şüphelilerin bu amaçla, Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğunu iddia edip jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalıştığı öğrenildi.

Söz konusu tutanakta, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, iki kişinin bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklinde ihbarda bulunulduğu, yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği tespitleri yer aldı.

Narin kaybolduktan iki gün sonra köyde yangın çıkarıldı.

JANDARMAYI DİNLEMİŞLER

Tutaklarda amca Fuat Güran, Narin’i arama faaliyetindeki jandarma ekiplerine görünmeden yaklaşıp ne konuştuklarını dinlemeye çalıştığı iddia edildi. Bunu fark eden jandarma da durumu tutanak ile kayıt altına aldı ve savcılığa gönderdi.

KAÇ KİŞİ TUTUKLANDI?

Gözaltına alındığında Fuat Güran, bu tutanaktaki suçlama ilişkin “Kesinlikle kabul etmiyorum, sadece yardımcı olmaya çalıştım." dedi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, aralarında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklanmıştı.

2 şüpheli ile tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN