Kartal Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına Uygulamalı Afet ve Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi

Kartal Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına Uygulamalı Afet ve Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi

Kartal Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi ve Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yönelik ‘Afet ve Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi’ verildi.

Kartal Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nün Esentepe Mahallesi’nde bulunan yerleşkesinde verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi çalışanlara 5 gün boyunca Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi verilirken, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına da 2 gün boyunca Afet Eğitimi verildi.

İlk etapta verilen teorik eğitimlerle olası bir afet ve acil durumda nasıl hareket edileceği görsel destekli olarak katılımcılara anlatıldı. Eğitimlerde; Afet Bilinci Eğitimi, Afet Psikolojisi, Yangın Eğitimi, Yangın Tatbikatı, Temel İlkyardım, Temel Düğümler, Arama Kurtarma Malzemeleri ve Kullanımı ve enkaz çalışması gibi konular uzmanlar tarafından aktarıldı. Ardından uygulamalı eğitimlerde her iki kurum mensuplarına da birçok hayati bilgi ve teknik gösterildi.

Eğitimler sırasında uzman eğitmenler tarafından ‘iple erişim’ uygulaması da verildi. Katılımcılara iple tırmanış ve iniş teknikleri üzerine eğitim verilerek uygulamalı olarak gösterildi. Profesyonel pek çok malzemeyi tanıyarak nasıl kullanacaklarını öğrenen katılımcılara olası bir afette neler yapabilecekleri ile ilgili de yoğun bir eğitim verildi. Öğrendiklerini yapılan tatbikatlar ile uygulayan katılımcılar verilen eğitim için Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN