Katolik ve Ortodoks kiliseleri Küba'da bir araya geldi

Katolik ve Ortodoks kiliseleri Küba'da bir araya geldi

Katolik ve Ortodoks cemaatlerinin ruhani liderleri Papa Francis ve Patrik Kirill, tarihi buluşma için Küba'da bir araya geldi. Ortodoks ve Katolik kiliseleri, 1054'teki "Büyük Ayrışma" ile kiliselerin ayrılmasının ardından ilk kez görüşüyor.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill Küba'da bir araya geldi.

Görüşme öncesinde, bir araya gelmeleri konusundaki umutlarını ifade eden ruhani liderler, görüşmenin Hristiyan aleminin en önemli iki kilisesi arasındaki bin yıllık bölünmenin sona erdirilmesine yardımcı olmasını umduklarını belirtti.

Tanrının hediyesi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Küba'nın başkenti Havana'da Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill ile görüşme öncesinde Twitter hesabından bir mesaj atarak, bu görüşmenin tanrının bir hediyesi olduğunu söyledi.

Bugün lütuf günüdür

Papa Francis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün lütuf günüdür. Patrik Kirill ile görüşme tanrının hediyesidir. Bizim için dua edin" dedi.

"Seni karşılamaktan dolayı çok mutluyum"

Patrik Kirill, Papa'ya "Sevgili kardeşim, seni karşılamaktan dolayı çok mutluyum" derken, Papa Franciscus, "En sonunda bir araya geldik" karşılığını verdi.

Ortak deklarasyon

Papa Franciscus ve Patrik Kirill toplantının sonunda ortak bir deklarasyona imza attı.

HAVANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN