İran'dan ABD'ye müzakere sinyali: Düşmanlık biterse doğrudan görüşmeler başlayabilir

İran'dan ABD'ye müzakere sinyali: Düşmanlık biterse doğrudan görüşmeler başlayabilir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile doğrudan müzakere kapısını araladı. Pezeşkiyan, Washington’un pratikte 'düşmanlıktan vazgeçmesi' durumunda, iki ülke arasında doğrudan görüşmelerin gerçekleşebileceğini belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2018'de nükleer anlaşmadan çekilmiş ve İran'a yönelik sert yaptırımları yeniden devreye sokmuştu. Bu durum, Tahran'ın anlaşmanın nükleer kısıtlamalarına uyumunu aşamalı olarak sonlandırmasına yol açmıştı.

Konuya ilişkin konuşan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD’nin mevcut tutumunu değiştirmesi gerektiğini vurgularken, İran'ın müzakereler için kapıyı tamamen kapatmadığını dile getirdi.

"ABD'YE KARŞI DÜŞMANCA BİR TAVIR İÇİNDE DEĞİLİZ"

Tahran’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Pezeşkiyan, ABD'nin ‘iyi niyetini göstermesi halinde İran’ın diyalog kapısını açabileceğini söyledi. Özellikle 2015'te imzalanan nükleer anlaşmanın canlandırılmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Pezeşkiyan, "ABD'ye karşı düşmanca bir tavır içinde değiliz, ancak onlar da bize karşı dostane adımlar atmalı" dedi.

BIDEN YÖNETİMİYLE YENİDEN UMUT DOĞDU

ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmesiyle birlikte nükleer anlaşmanın canlandırılması yönünde adımlar atılsa da, Tahran doğrudan ABD ile müzakereyi reddetmiş ve görüşmelerde genellikle Avrupa ya da Arap aracılar üzerinden ilerlemeyi tercih etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN