Konserveye ekle bozulmadan taş gibi kaldın! 1 yıl tazecik duracak

Konserveye ekle bozulmadan taş gibi kaldın! 1 yıl tazecik duracak

Hazır yaz mevsimi gelmişken konser ve dönemi de başlamış bulunuyor. Uzmanlar konserve konusunda vatandaşları uyarırken konserve yapmanın incelikleri de her gün araştırılıyor. Hazırladığınız kışlıkları yıl boyu tazecik ve bozulmadan saklamak istiyorsanız içerisine bir kaşık eklemeniz yeterli olacak.

Yiyeceklerin uzun süre saklanabilmesi için kullanılan yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkan konserve, yıl boyu tüketilebilecek yiyeceklerin de anahtarı oluyor. Yiyecekleri sterilize edildikten sonra hava geçirilmez kaplarda muhafaza edilme olayına konserveleme işlemi denir. Yaz mevsiminde domates, bamya, fasulye gibi ürünlerin Kış mevsiminde de tüketilebilmesi için konserve yöntemi ile saklandığı biliniyor. Ancak konserve yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı detaylar bulunmaktadır. Konservelerin uzun ömürlü olması için içerisine bir kaşık ekleyiniz.

KONSERVELERİ UZUN SÜRE TAZE TUTUN

Geçmişten günümüze gelen saklama yöntemlerinin başında konserve yöntemi geliyor. Yaz mevsiminin tazecik sebzelerini kış aylarında da taze bir şekilde tüketmek için konserve yönteminden yararlanabilirsiniz. Ancak konserve yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Konservelerin aylar sonrasında bile taze bir şekilde kalması için içerisinde mutlaka eklemeniz gereken bir ürün bulunuyor.

Yiyecekleri Bozulmaktan Kurtaran Pratik Yöntem: Konserve | TÜBİTAK Bilim Genç

Atalarımız tuzla kokmasın diye boşuna söylememiş olsa gerek. Konservelerin hem lezzetini hem de tazeliğini koruması için kaya tuzundan yararlanabilirsiniz. Orta boyda bir konserve için yaklaşık bir kaşık kaya tuzu yeterli olacaktır. Bu sayede konserveleriniz bozulmadan uzun süre tazeliğini koruyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN