Alacakaranlık efsanesi salonlara geri döndü

Alacakaranlık efsanesi salonlara geri döndü

Sinemalarda dördü yerli 11 film vizyona giriyor. Filmlerde Stephenie Meyer’ın ‘Twilight’ serisinden uyarlanan Alacakaranlık Efsanesi’nin tekrar vizyona giren gişe rekortmeni ilk üç yapımı öne çıkıyor. Kristen Stewart ve Robert Pattinson’un başrolü paylaştığı seri izleyiciyi bir kez daha vampirlerin fantastik dünyasına davet ediyor. Lola Petticrew ve Emmy ödüllü yıldız Julia Louis-Dreyfus’un rol aldığı ‘Ayrılış’ ise perdede nadir görülen türdeki oyunculuk performansı ile izleyicisini büyüleyecek.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta dördü yerli 11 film vizyona girecek. Filmlerde Türkiye’de bir kez daha görücü karşısına çıkan Stephenie Meyer’ın fantastik vampir roman serisi ‘Twilight’ten uyarlanan ‘Alacakaranlık Efsanesi’nin üç yapımı dikkati çekiyor.

2008 yılında beyazperdeye taşınan serinin sinema yolculuğu toplam beş filmle 2012’de tamamlandı. Şimdi ise aradan geçen 12 yılın ardından serinin ilk üç yapımı, ‘Alacakaranlık’, ‘Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay’ ve ‘Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma’ yeniden izlenecek. İki bölümlük ‘Şafak Vakti’ ise gelecek hafta beyazperdede olacak. Başroleri Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner’ın paylaştığı 401 milyon dolar bütçeli 5 film dünya çapında 3,3 milyar dolar gişe hasılatı elde etmişti.

KOPARAN KARDEŞLER: Bilal Kalyoncu imzalı komedi filmi, kabir bakım işi yapan iki esnaf kardeşin başından geçen komik olaylara odaklanıyor. Filmde Önder Açıkbaş, İnan Ulaş Torun ve Savaş Satış rol alıyor.

foto1.jpg

GİDER AYAK: Recep Akdağ’ın yönettiği, Ayhan Taş, Hazım Körmükçü ve Orçun Kaptan’ın rol aldığı komedi türündeki filmde zengin bir iş insanının oğlu için yerel bir televizyon kanalı kurmasının ardından yaşananlar aktarılıyor.

İZLİYORLAR: İman Tahsin’in yönettiği, Mehmet Polat, Burcu Almeman ve Gökçe Özyol’un rol aldığı gerilim türündeki film karanlığı izleyen üç insanın farklı hikayelerini işliyor.

CİN DAVETİ: Yönetmen Mustafa Nebi Filik’in yerli korku filminde izleyici üniversite öğrencileri Murat ve kız arkadaşı Ece’nin gördüğü tuhaf rüyalar ve yaşadığı bunalıma şahit oluyor. Filmin başrolünde Simge Olcay Şener, Akmyrat Aylyyev ve Musa Öztep var.

SAKIN SES ÇIKARMA: James Watkins’in yönettiği korku ve gerilim filmi Amerikalı bir ailenin hafta sonunu geçirmek üzere davet edildiği bir malikanede yaşadığı korkunç olaylara odaklanıyor. Filmin başrollerinde James McAvoy, Mackenzie Davis ve Scoot McNairy oynuyor.

BÜYÜLÜ GERÇEKLİKLE SARMALANAN BİR ANNE KIZ HİKAYESİ

Hırvat yazar Daina Oniunas-Pusic’in ilk yönetmenlik denemesi olan dram-komedisi ‘Ayrılış’ (Tuesday) bugün Türkiye’de vizyonda. Fil, ölümcül bir hastalıkla boğuşan Tuesday ile annesi Zora’nın, ölümün görkemli bir kuş şeklinde gelmesiyle birlikte duygusal bir vedaya hazırlanmalarını işliyor. Filmde Tuesday rolünü Lola Petticrew, annesi rolünü ise ‘Seinfeld’ dizisinin Emmy ödüllü yıldızı Julia Louis-Dreyfus canlandırıyor. Gerçek hayatta meme kanserini yenen Louis-Dreyfus ve Petticrew’in filmde beyazperdede nadir görülen türdeki başarılı performansı sinema eleştirmenlerinden büyük beğeni topladı.

foto2.jpg

SOKAK KÖPEĞİ SAMSON FİRARDA

Okul zili çaldı, sinemalarda animasyon yapımlar çoğaldı. Çocuklar Vasiliy Rovenskiy’nin ‘Köpekler Firarda’ animasyonunda, yanlışlıkla girdiği tiyatroda tanıştığı yeni arkadaşlarıyla bir serüvene atılan sokak köpeği Samson’un macerasına şahit olacak. Ding Zhong’un yönettiği animasyon film ‘Into the Mortal World’ ise, Jinfeng’in annesinin haksız yere, bir suçla itham edilmesinin ardından ilahi dünyadan sürgün edilmesini konu ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN