Ayçiçek tarlasında dev obruk! İçine bakan köylü gördükleri karşısında şok oldu

Tarlasındaki sulama kanalını toplamaya gidince fark etti! Ayçiçek tarlasının ortasında dev bir obruk gördü! Ama bu obruk diğerlerinden farklıydı, içine bakınca gördüğü karşısında şaşkına döndü...

Konya’da oluşan obrukları; Karaman, ardından da Eskişehir izledi. Ayçiçek tarlasına giden çiftçi gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Tarlasının ortasında 20 metrelik dev bir obruk oluşmuş.

Eskişehir’in Çifteler ilçesi Sadıroğlu Mahallesi’nde yer alan bir ayçiçek tarlasında 20 metrelik dev bir obruk meydana geldi. Erkan Ceylan isimli çiftçinin tarlasında fark ettiği bu dev çukur, bölgedeki çiftçiler arasında endişe yarattı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne haber verilmesinin ardından yetkililer bölgede incelemelerde bulundu. Obruk içinden akan su ise dikkat çekici bir detay olarak öne çıktı.

'BİÇERDÖVERİ BİLE İÇİNE ÇEKEBİLİRDİ'

Çiftçi Erkan Ceylan, tarlasında sulama sistemi toplarken fark ettiği bu devasa çukurun ürkütücü olduğunu belirterek “Benim tarlam 23 dönüm. Obruğu görüp, korktum. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi verdik. DSİ’den yetkililer geldi. Ayçiçeği biçim dönemi de geldi. Fark etmeseydik biçerdöveri bile içine çekebilirdi. Mahallemizde ilk kez obruk oluştu. Çevresini hasat ettikten sonra bu obruğu toprakla doldurmayı planlıyorum." dedi.

BÖLGEDEKİ SU KULLANIMINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Çifteler’de meydana gelen bu olayın il genelinde bilinen üçüncü obruk olduğunu söyleyerek "Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, planlı üretim desteğine ilişkin açıklama yaptı. Bundan sonra çok su isteyen bitkilerimizin ekilişlerini kontrollü yapacağız. Çiftçimizin de gelirinin düşmemesi için verdiğimiz destekler artırıldı. Ülke genelinde 11 ilde, 51 ilçe su kısıtıolan bölgeler. Eskişehir’deki 6 ilçe de bunlara dahil. Yer altındaki suyun hoyratça kullandığında sıkıntı oluşacak bu ilçelerde su kısıtı ve planlı üretim desteği verilecek. Planlı üretimle çiftçimiz daha çok kazanacak. Suyumuzu idareli kullanacağız, böylece obrukları daha fazla görmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN