Özel günlerin en görkemli lezzeti! Herkes hazır zannedecek! 1 dilimi asla kesmeyecek aşk pastası tarifi…

Özel günlerin en görkemli lezzeti! Herkes hazır zannedecek! 1 dilimi asla kesmeyecek aşk pastası tarifi…

Özel günlerinizde sevdiklerinize özel yapabileceğiniz en güzel lezzetlerin başında Aşk pastası geliyor. Doğum günleri, Sevgililer Günü, yıldönümlerinde yapabileceğiniz en lezzetli ve en görkemli lezzet Aşk pastası olacak. Herkesin hazır zannettiği bu lezzet sizin sihirli parmaklarınızdan çıkacak.

Tatlıya en çok yakışan meyvelerin başında gelen çilek eşsiz lezzetleri adeta farklı bir boyuta taşıyor. Aşkınızı simgeleyen çileklerin bolca kullanıldığı bu pasta hem gözünüze hem de midenize hitap ediyor. Pandispanyasından kremasına kadar her şey sizin yaptığınız bu pastanın bir dilimi asla yetmeyecek.

AŞK PASTASI TARİFİ

Malzemeler

200 gr. çilek

4 adet yumurta sarısı

100 gr. toz şeker

50 gr. su

300 gr. kremşanti

200 gr. yoğurt

4 yaprak jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)

2 çorba kaşığı pudra şekeri

2 adet pandispanya (Hazır kalp şekilli)

Süsleme için

25 adet çilek şekerlemesi

File fıstık

Çilekli Pasta Tarifi: Çilekli Pasta Nasıl Yapılır? | Lezzet

Hazırlanışı

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.

Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.

Pandispanyanın birini düz zemine yerleştirip sağ tarafından bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafını kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek 2 dilime ayırın.

Sağ tarafı kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafı kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun. Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN